Thursday, November 10, 2011

Nuffnang! Kenapa berubah dari Glitterati ke Ordinary??




Dah 1 minggu keadaan ni berlaku..
Tak faham...elok2 status kita Glitterati..
Tiba2 pulak jadi Ordinary..
Nak kata ada advertisements lain kat dalam blog ni tak jugak..
Sebab "heartbeat" tu ke??
Dah lama apa "heartbeat" tu dalam blog ni..
Tu pun malas nak amik tahu sangat...



Last week tgk duit nuff ni belas2 ringgit..
Sekarang dah bahagi 2 lah kan..
Alahai..otai2 bloggers...
Ada siapa2 boleh bagi penerangan tak?? Kenapa jadi cam ni??
Please please please!



 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
 

11 comments:

mama tisya said...

cuba ayu antar tiket ke nuffnang psl ni

mummy_ayu said...

pulak..tak dapat la nak tolong sbb ayu pun bukan pakar....

Mama Zharfan said...

better u tanya nuff cepat2..mesti ada teknikal error tu...tak de kena mengena dgn HB pun no worries

cikgu Naman said...

kena hantar tiket (bukan tiket bas) lah kat nuffnang..diorg akan bgtau sebabnya

Munnafendy said...

sy pernah jadi jugak kak.sy anta tiket kt nuffnang n tny psal ni. cepat je diorang respon. sy ada pasang nuff jgk kt blog yg lain, tp blog tu lama xupdate jd sy delete blog tu, terlupa nk remove url blog tu dari blog manager kat akaun nuffnang.so diorang dpt detect.lepas sy btulkan, esoknya dh jadi glitterati blk.

ini kes sy la,akak punya xtau la...ce tny je diorang...anta tiket

BabyIntan said...

Intan pon baru dua minggu lepas kot kalau tak silap kena mcm yg ayu kena nie. Pelik gak sbb mmg takde letak iklan lain dlm blog even heartbeat sekali pon.

Rupa-rupanya bila baca balik antara sbb kenapa status glitterati boleh bertukar is ada blog lain yg kita letak akaun nuff tapi blog itu tak berupdate. So bila nuff crawl dan dia 'terbaca' ada akaun yg tak aktif, itu yg membuatkan status kita bertukar kepada ordinary shj.

For my kes, blog babyintanfrens.blogspot.com tu Intan ada letak akaun nuff tapi sbb blog itu kan bloglist intan shj so of course lah non ado updatenya. Lepas dah keluarkan iklan nuff dari blog dan remove kan blog tadi dalam blog manager akaun nuffnang barulah status bertukar kembali ke glitterati. So now dlm akaun nuffnang me cuma ada satu je blog yg berdaftar...BabyIntan.com.

Hope it helps ayu ;)

Zana Nordin said...

bc nie, cepat2 check account nuff zana
alhamdulillah
still gliterri lagi..

Dalila Hamid said...

dela pernah jadi... dah tanya nuff ... sbnarnya acc hearthbeat tak ada kena mengana... letak pun x apa... melainkan dalam entry kita ada letak iklan berbayar yg lain... haritu mmg ada letak entry youth says.. terus jadi ordinary member... lepas buang entry tu dah jadi glitterati bali...

Dalila Hamid said...

dela pernah jadi... dah tanya nuff ... sbnarnya acc hearthbeat tak ada kena mengana... letak pun x apa... melainkan dalam entry kita ada letak iklan berbayar yg lain... haritu mmg ada letak entry youth says.. terus jadi ordinary member... lepas buang entry tu dah jadi glitterati bali...

Izan Ishak said...

izan punya pun berubah jadi ordinary baru2 ni. pas baca entry ni dan baca komen bbyintan baru izan tau apa masalahnya...

minta izin share link entry ni n copy paste komen ibuintan ye...

**salam kenal dari izan...

Hafiz Rahim said...

Status Glitterati saya baru je dapat balik semalam..Huhuhu

Entry terbaru saya "Dari Glitterati Jadi Ordinary"