Wednesday, November 2, 2011

Music Lessons || Progress Report

Dah lama tak updated pasal kelas music aleesya kan..
Btw lepas jer aleesya grade Musickids Programme
Aleesya dah up 1 level iaitu Junior Music Class (JMC)


Dulu2 Aleesya belajar kat level bawah jer..
Sekarang dah belajar kat first floor pulak...
Kat floor ni banyak kelas individu actually..
Cuma kelas aleesya ni jer yang group..


Ni kes datang awal lah ni..
Snap sana snap sini 2 beranak ni...:)


Kualiti gambar handphone cam ni ler..
Tak pe...anak ibu tetap comeyyy


Owh yer...sekarang dah ada children set sendiri..
Ni dapat masa bayar registration utk JMC..
Registaration fees utk JMC pun dah cecah RM400..


Fungsi children set ni adalah utk mahirkan diri dengan notes2 serta key2 yang diajar...
Alhamdulillah..Aleesya dah mula mahir recognize key2 dan notes2 masa main piano..


Kemahiran jari utk mengenal key2 & notes2 pun aleesya dah makin pandai..
Contohnya utk ibu jari kanak utk DO, jari telunjuk kanan utk RE.....
Dan begitulah seterusnya...


Kawan2 dalam kelas JMC ni semua baru2..
Sebab aleesya tak leh masuk kelas dengan geng2 music dia dulu..
Kelas yang tu hari sabtu malam...sob sob sob..cam mana nak meronggeng kalau malam minggu pi kelas kan...(wink wink)..
Kelas sekarang ni sabtu jam 3:30-4:30 petang...ok lah sikit..at least petang lepas kelas tu kalau nak travel pun still boleh lagi kan...
Teacher pun teacher baru...
Dulu Ms Ho, lemah lembut jer ajar..
Kini Ms Tan, lembut dalam tegas gitu...tapi efektif sebab Ms Tan lebih agresif....:)


p/s: Apa2 pun ibu & ayah harap Aleesya kekal minat bermain piano ni...biar berbaloi dengan duit yang dilaburkan serta alat2 muzik yang dibeli kat rumah tu...Bukanlah cita2 ibu nak Aleesya jadi seorang pemain piano terkenal atau pemain muzik tersohor...cuma sekadar ingin Aleesya cerdas, kreatif dan dapat menstimulasi sel2 otak melalui music...insyallah...


 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
 
Post a Comment