Thursday, November 24, 2011

Weeehuuuuu..kami baru balik dari Zoo Johor!

Yer..betulll..
Kami baru balik dari Zoo Johor..
Tak rancang pun nak pergi Zoo Johor harini...
Kebetulan pagi tadi breakfast kat Skudai..
Pastu both damias merengek2 nak ke Zoo katanya..
Btw ahad lepas janji nak bawak..Tapi hujan punya pasal cancel..
Last2 pagi tadi baru tergerak hati nak ke sini..

Tak bawak DSLR bagai pun..
Snap2 ngan HP jer..
Lagi pun ni dah kali ke 3 atau 4 ke sini kan...


Sampai2 jer dah jam 11 pagi..
Ngam ngam ada bird show..
Lepas beli tiket, cepat2 datang area bird show..
Ramai gak org hari2 kerja cam ni yer..
Penuh ngan students actually..
Ada lawatan sekolah dari Selangor, lawatan tadika dan macam2 lagi lah..


Khusyuk both damias tgk birds buat show..
Well burung tu pun pandai2 semua..
Jawab Math pun pandai, main basketball pun pandai, cari barang sembunyi pun pandai..


Habis bird show, layan budak2 nak play2..


Suka tul both damias tgk aksi tiger ni..


Ke hulu ke hilir si tiger ni..


Agaknya kelaparan kot..


Kat sini port paling lama both damias berhenti..
Tgk chipanzi..


Macam2 gelagat chipanzi ni buat show..


Tapikan...banyak binatang tak ada lah..
Banyak kandang pulak under construction...
Adoiii...


Kejap jer kami datang zoo johor ni..
Ambil hati both damias ni..
Area2 sebelah sana-sana tak jejak pun..
Sebab ayah damia yang tak tahan kepanasan...kui kui kui..
So, kesudahannya kami masuk keje jam 1 tengahri tadi ler...

p/s: Cuti2 sekolah ni you all bawak anak2 pergi jalan mana??? 


 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
 

6 comments:

mama rifQy said...

wah pegi zoo..cutis ekolah ? xde maknanya buat kami yang bukan cikgu sekolah dan ade anak yang tak school lagi..hehheheheee.....

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

hehe..kak ayu buat masa ni sampai hujung bulan ni tak ada kelas...so free lah sikit, aleesya pun of coz ler free...pasni bulan 12, dah start keje dari pagi pulak dah...time free2 cam ni ler nak bawak gi tempat cenggini..hehe

[-suziey-] said...

waa minat btl damias ngn chipanzi ek..lama kt situ..ekkeke:D

hmmm lama jgk xpegi zoo..hiks;p

Alycia said...

mmg seronok bwk budak2 pg zoo.. tp mak budak yg penat jln hehe..

Lin said...

Teringin nak ke Zoo singapore...

Sidratul Muntaha said...

huhuuh
zoo kat amapnag ni pun aku tak bape minat nak gi
tgh ebrkira2 bila nak pergi kuala gandah lagi..