Tuesday, September 6, 2011

Punca sebenar saya kurus!!!

Psttttt..nak tahu tak kenapa saya nampak kurus lately???
Ingatkan org lain tak perasan saya dah kurus..
Diri sendiri mestilah perasan sebab pakai seluar pun dah longgar 2 saiz, pastu beli baju raya baru2 ni pun kena guna kancing/ kerongsang nak kecikkan pinggang kain, br@ pun dah kena ketatkan tali sikit sebab rasa macam tak pakai apa2 pulak kalau longgar kan...hehe..

Ok lah ok lah....jawapan standard lepas2 puasa ni mestilah alasan 
"PUASA KAN SEBULAN, CAM MANA TAK KURUS??"
Tapi sebenarnya saya ader alasan lain yang lebih kukuh utk menyokong kekurusan saya tu..
Faktor puasa tu membantulah jugak ke arah kekurusan tu..
Tapi ada faktor lain yang menyebabkan diri sendiri terasa kenapa saya kelihatan kurus lately...

Apa2 pun kita tgk dulu komen2 rakan2 yang mengatakan saya kurus...
Kang kalau tak tunjuk bukti, org kata saya ni perasan pulak kurus..
Padahal gumukksss bam bam..haha

 ·  · Share · Edit

    • Afidah Arif u nampak kurus la..
      August 23 at 10:13pm · 

    • Zamzarina Bt Zakaria ye ke??? weeeeeeeeeeeee...happynya dengar..penangan puasa kot...amin amin...
      August 24 at 5:37am · 


Ni masa berbuka dengan staff2..
Pastu Fira komen yang saya ni kurus..
Mestilah happykan org komen kurus..
Masa tu terfikir faktor "puasa" lah kan menyebabkan kurus..
Yer yer.muka agak cengkung sikit sampai pipi pun nampak naik..



  • Eily MdRozali kak ayu nampak kurus sangat..jelesnyaaaaa
    20 hours ago · 

  • Zamzarina Bt Zakaria hahaha..kurus ke?? penangan puasa tu...lepas ni harap2 maintain ler..
    20 hours ago · 

  • Eily MdRozali memang kurus giler ler kak ayu..slim melim..jeles kuasa 1000x
    20 hours ago · 

  • Zamzarina Bt Zakaria alahai..ntah2 eily diam2 pun dah kurus tak...jeng jeng jeng..
    20 hours ago · 


Yang ni gambar the latest lepas raya..sabtu lepas snap2 ni..
Nampak tak komen eily tu??
Hehehe..suka suka...Mak OK Jer org puji kurus....ekekeeke
Kebetulan masa tu pun ada saudara mara kat rumah MIL komen saya nampak kurus...



Blogger Nana said...




ayu nampak slim la!
September 6, 2011 9:24 AM

Ni komen dapat pagi tadi dari NANA...
Hehehe..kalau dah 3-4 org puji saya nampak kurus tu..betullah kurus kan..
Tak banyak sikit pun kurus bolehlah..
Actually dah timbang....memang ada penurunan KG...nak tahu tak berapa banyak yang turun..alaaa tak banyak pun..setakat turun 5-6 kg jer pun...tapi bersyukur lah jugak kan..

OWH YER...BACK TO TOPIC...
Kenapa saya kurus?? Betul nak tahu punca sebenarnya???
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
PUNCANYA SEBAB SAYA DAH TAK ADA BIBIK!!!!!!!
ITULAH FAKTOR BESAR YANG BANYAK MEMBANTU SAYA KURUS!!!

Hehehe...logik tak faktor tu???
Logik lah tu kan...
Sebelum2 ni banyak duduk daripada berdiri..
Sekarang nak duduk bersenang lenang??? huh??? kirim salam jer lah...unless time aleesya pergi school dan ayyunie tido..dapat ler menilik FB dan BLOG ni dengan tenang...kalau tak?? hurmm..kejap2 ke hulu, kejap2 ke hilir...dan faktor banyak berfikir utk projek akan datang ni pun mungkin salah satu membuatkan saya makan ala kadar jer..sebab cam mana nak makan senang lenang macam masa ada bibik....kita makan, ayyunie pun nak suruh kita buat tu lah buat ni lah...hehe..dulu2 masak memasak memang hobby...tiap2 minggu ader jer resepi yang dikongsi kat blog...sekarang??? hurmmm....fast food lah jawabnya yang terbaik dan cepat....tu pun makan sikit2 jer sebab dah bosan..jadi sekarang uols dah tahulah faktor utama saya kurus yer???

Ader hikmah rupanya tak der bibik ni kan...cepat2 lah kurus banyak2 sebelum bibik baru sampai yer...nanti leh maintain...hehe

p/s: JANGAN KURUS SANGAT!!! NANTI MUKA CEPAT NAMPAK TUA, URAT2 TIMBUL DAN JUGA NANTI ORG CAKAP KITA TAK CUKUP MAKAN PULAK...HAHA


 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenankkk

Post a Comment