Wednesday, September 14, 2011

Another Crime In Malaysia..Kali ni kat garaj rumah pulak..

 Haritu kecoh kejap dengan kes rompakan di kedai mamak kan...
Haishhh..apa nak jadi lah Malaysia sekarang..

Kesimpulan yang boleh dibuat dari Video tu..
1. Kalau ada CCTV pun sekadar boleh rekod jer lah kan...tapi nak cari suspek agak sukar jugak tu rasanya sebab muka covered penuh dan no plate motosikal pun tak berapa nampak...unless pihak polis dapat detect suspek guna teknologi yang ada...memang salute lah kan..

2. Alahai...tu nasib baik guna autogate..at least perompak rosakkan cermin kereta dan cepat2 ambil barang yang di aim...cuba bayangkan kalau tak der autogate, pemandu tu sendiri keluar buka gate..alahai..risiko nyawa jugak tu kan..

3. Pernah terbaca jangan letak handbag/bag/ apa2 yang menarik perhatian org kat atas seat depan...Bahaya...terutamanya kat traffic light...yang naik motor tu senang2 jer aim kat depan tu...ibu memang takut...selalu letak handbag kat bawah seat depan atau kat second row seat...tapi kat bawah lah...

p/s: Apa2 pun sekarang ni pergi mana2 pun kena hati2....pergi masjid pun barang boleh hilang apa...huhu



 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
 
Post a Comment