Tuesday, September 13, 2011

Makan MEATBALL di IKEA SINGAPORE!!!

Ingat lagi tak entry semalam "Nok gi mano jangok2  tu??" 
Ada yang teka nak gi open house..
Ada yang teka nak gi office..
Nehi Nehi...sebenarnya nak ke IKEA SINGAPORE..
Nak bershopping barang2 office di sana..
Sambil2 cuci2 mata kot apa yang boleh dirembat/ berkenan nanti...hehe..

Kenapa IKEA SINGAPORE dipilih??
Faktor jarak ler jawapannya..
Nak ke IKEA KL...fuhh kalau tak der keje semata2 nak gi IKEA jer..memang jangan haraplahkan..
Tapi kalau gi IKEA SINGAPORE..dekat jer..tak sampai sejam sampai..
Tak payah bayar tol..
Minyak pun tak habis banyak...hehe

Sepatutnya letak gambar shopping2 dulu kan...
Alahai...gambar shopping dalam HP ler..malas pulak nak transfer..
So, citer pasal makan2 di IKEA dulu lah yer..

Kat sini semua self service..
Kena amik trolley dan hantar trolley kalau nak beli makanan..
Pastu kalau beli air, dibaginya gelas kosong..
Pastu leh bubuh sendiri kat kaunter condiments..
Pastu memang macam2 lah semua self service..

Ayyunie nak makan chicken wings...
Memang best dan rangup..
Tapi kat IKEA ni tak banyak pilihan utk makanan HALAL..
Hanya ada 1 line sahaja yang jual makanan HALAL...

Ni menu Aleesya pilih sendiri...
Kids menu..SD 2.90..
Nampak cam murahkan...tapi cuba kalau convert duit Malaysia..
Kadang2 terasa juga barang2/ makanannya mahal kat Singapore ni..


Yer...berbalik pada tajuk entry..
SAYA NAK MAKAN MEATBALL!!!
Tapi kebetulan pulak masa tu dah kenyang sebab dah heavy breakfast kat rumah..
So pilih yang 5pcs jer....memang sedap bangat!!!


Nasi padang pilihan ayah damia..
SD 4.90...agak mahal jugak tu..
Kalau convert duit Malaysia..lebih kurang RM12++..
Tak best kata ayah damia..:(

Aleesya pilih Kids menu Cheese Croquette..
SD 2.90..


Orang lain sibuk pergi open house..
Kami pula sibuk bershopping..
Bukan shopping suka2 ni..
Shopping ada makna utk keperluan yang BAKAL TIBA..
Apalah tu agaknya yer..
Sampai masa, saya REVEALKAN juga..


Bukti tak banyak makanan HALAL kat IKEA tu...
So, semua menu kat atas kami makan..
Sebab itu jer pun yang ada...huhu

p/s: Masa kami tukar duit RM ke SD....currency 2.46..tukar RM1000 ..baru dapat around SD 400++ jer...huhu..
p/s: Kat IKEA KL pun self services jugak kan??? ader jugak erk trolley2 tu?? ntah dah lupa pulak sebab dah lama giler tak ke IKEA KL...kalau tak silap 4 tahun lepas kot last pergi IKEA KL...

 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
 
Post a Comment