Tuesday, September 27, 2011

FULL STORY|| 3rd Winner Parent & Baby Catwalk/ Modelling

Haishh...limited betul masa nak updted blog sekarang ni..
Tapi disebabkan ni first experienced AYYUNIE catwalk atas stage..
Maka gigihkan juga updated pasal story mory ni..
Kenangan utk AYYUNIE bila besar nanti kan..
Aleesya dah pernah naik stage..
So, ni giliran AYYUNIE pulak..


Macam mana nak join contest ni???
Senang jer..
Hantar gambar via email ke today publishing..
Pastu tunggu ler kita ni selected atau tak utk kategori yang kita minta tu..
Btw ader banyak lagi kategori..terpulang pada kita nak join yang mana..
Kalau nak tahu..ader juga peserta dari kelantan dan n.sembilan datang join tau..
Sebab dah terpilih kan...so diaorg datang juga walaupun jauh..


Sementara tunggu contest berlangsung..
Sempat lagi ayah damia mengetip kuku ayyunie..
Kalau tak memang kuku ayyunie tak berketip ler..
Time2 masa terluang cam ni kena pandai2 curi masa..


Contest pun bermula...
MC akan panggil nama ibu dan ibu & anak akan sama2 naik atas pentas catwalk..


Yeayyyy...giliran ibu dan ayyunie..
Wahhh bukan main sporting lagi ayyunie yer..
siap lambai2 kat audience lagi tu..


Mommy & baby kena sama2 catwalk..
Alahai..ni siapa yang lebih2 catwalk ni??
Ibu ke ayyunie...hehe


Tapi kan tapi kan..
Time ibu nak introduce diri jer..
Haishhh...boleh pulak ayyunie tu takut dan cepat2 paut kaki ibu..
Haishhh..hilang kecomelan ayyunie tu...
Nasib baik ibunya tetap maintain senyum...hehe


Ntah apa yang ibu tunjuk pun dah tak ingat...
Yang pasti masa ni tgh pujuk ayyunie supaya jangan takut..
Bukan main lagi Ayyunie kan..
Siap berhandbag bagai lagi tu...hehe..
Dia sorang jer calon yang bawak handbag....:)


Bergambar beramai2...
Tak pasti pulak berapa contestant semua..
Yang pasti atas tu sangatlah panas dan crowded..
Anak2 masing2 pun ader yang macam dh meragam...

Then tunggu keputusan utk TOP 10


ALHAMDULILLAH...
Ibu dan Ayyunie tersenarai dalam top 10..
Tapi masa ni Ayyunie dah tak nak jalan...
Nak dukung pulak...hasihhh...sabo jer lah...


Ayyunie pun dah meragam2 kat atas stage tu..
Nak lekakan dia...cepat2 ibu keluarkan lipbam bagi ayyunie main2..
Lega sebab dia dah leka bermain dan tak meragam lagi..


5 Bintang lah bagi kat Aleesya..
Pandai jaga diri kat situ sorang2...
Sebab ayah damia kan nak snap2 gambar..
Pandai pulak tu jaga barang2 yang weols shopping masa kat expo tu..
Good Job Aleesya!!!


Haishhh..dah puas main lip bam...minta dukung lagi..
Bukan senang yer nak handle anak kecik atas stage ni..


Bergambar bersama TOP 10..
Tapi panggil nama 12 org..
Kesian tau lagi 2 org tu tak dapat apa2 pun masa naik pentas utk Top 10 ni..
Yang lain2 tu dapat saguhati...


Aleesya yang gigih jaga barang..
Tapi lama2 sibuk gak memanggil nama ayah dia..


Hadiah tajaan pemenang adalah dari HEINZ..
So, ramai warga kerja HEINZ yang snap2 gambar..


Selepas hadiah saguhati diumumkan..
Maka bermulalah hadiah utk 3 tempat pertama...
ALHAMDULILLAH...
Ibu dan Ayyunie dapat No 3..
Ok lah kan...bukan senang nak dapat No 3 pun..
Since contestant pun ramai..


Ayyunie pabila nampak hadiah besar tu..
Terus diam..tak meragam langsung...hehe..
Apa2 pun syukur kepadanya..
Berbaloi2 join walaupun panas..


Hoorey!!!
Ayyunie suka dapat hadiah besar!!!
Pengalaman bermakna buat Ayyunie ni...
Si kakak pula asyik mengomen adik jer..
Boleh pulak si kakak cakap..
"adik ni masam lah...tak comell tau"..
"Kenapa adik atas dukung jer??"
"Adik jalan tak tonggek pun punggung"..
Hahahahaha..anak oh anak!!!

p/s: Gambar2 sekitar expo tu kemudian lah upload yer...tu pun kalau sempat...tq sebab sudi baca...love uols!!!


 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
 
Post a Comment