Thursday, September 8, 2011

Mewah Kereta!!!

Ni lah untungnya anak ramai kan...
Masa kecik2 jer org cakap susah sikit..
Tapi bila dah besar, ibu bapa lah tumpang senang anak2 kan...

Perasan tak?? Kalau rumah2 kat kg, pabila tiba musim perayaan...
Garaj/ lur rumah kat kg penuh dengan kereta2 anak2 yang balik dari perantauan..
Kadang2 siap buat tafsiran sendiri lagi kalau nampak tak banyak kereta masa raya.
"mesti si polan si polan tak balik tahun ni"

Benda yang sama juga berlaku pada PIL ibu..
Kalau time raya memang mewah kereta!!
Tak caya jom tgk..


Ni ler kereta anak2 PIL ibu..
Dari anak no 1 hingga anak no 5..
3 lagi of coz ler tak der kereta sebab masih belajar kan..
Ibu bapa mana tak bangga kalau tgk kejayaan anak2nya kan..
Walaupun bukan kereta Mewah yang bernilai berjuta2 ringgit..
Tapi rasanya sebagai seorang ibu, ini pun cukup sudah memadai..

Ni kereta anak yang sulung...kakak ayah damia
Honda CRV..


Ni kereta anak no 2...abang ayah damia
Toyota Wish...beli tahun lepas..

Ni kereta anak no 3..ayah damia lah tu...
Guna Toyota Wish ni since 2008 lagi...
So bukan adik tiru abang yer, abang yang tiru adik pakai Wish...hehe

Ni kereta anak no 4, adik perempuan ayah damia...
Toyota Avanza..
(eh apasal family ni banyak guna toyota?? haha)


Ni kereta anak no 5, adik perempuan ayah damia yang baru bergelar Doktor tu..
Suzuki Swift..baru beli bulan 5 haritu...
Untung dia, beli suzuki ni tak yah bayar AP sebab guna tiket pelajar..
Ntah cam mana ntah prosedurnya...tapi pendek kata beli kereta ni murah dari harga pasaran lah..
Tu pun dengar ura2 husbandnya nak beli MPV kalau tak silap...

Entry ni bukan berniat nak menunjuk2...alaaa.. bukan kereta mewah pun..kereta sekadar mampu jer..
Tapi apa yang penting disini ialah kebahagiaan ibu bapa melihat anak2 balik dengan senang dan lancar...lagipun rezeki masing2 kan..
Lagi satu terdetik nak buat entry ni sebab tiba2 terfikir..
"meriahnya kalau anak ramai kan...time raya havoc jer rasa, macam2 peel ada..tapi kalau anak 2 jer, cam mana garaj kereta nak penuh dengan kereta?"

Haishhh tak boleh jadi ni...time2 cam ni mulalah terfikir alangkah syoknya anak ramai....tapiiiii....kami nak 2 jer boleh??? huhu..

p/s: Tu tak termasuk kereta PIL dan kereta2 second car kat rumah masing2 lagi tu...

 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!! 
 
Post a Comment