Wednesday, September 28, 2011

Kalau pergi Pesta Konvo UTM, tak sah tak makan benda ni...

Setiap tahun, kami pasti tak lepaskan peluang jejakkan kaki ke Pesta Konvo UTM..
Sambil2 cuci mata, cuci poket...boleh juga cuci tekak...hehe
Maksudnya makan lah tu...
Tapi every year makanan yang sama jer kami makan..
Dah itu yang femes setiap kali pesta konvo..
Agak2 makanan apa yer???


Apa lagi???
Sup Utara dan air kelapa muda ler..


See, pandai Aleesya cari isi kelapa muda tu sendiri..


Ni memang feveret Aleesya setiap musim...
Tak semestinya tunggu Pesta Konvo jer..
Apa lagi??
Sup tulang dan sup gearbox laa...
Ibu pun tak pandai nak sedut2 guna straw tu..
Anak2 lagi power tau..


Tuan blog enterframe ngan ayyunie kejap..
Ayyunie pun sakan minum air kelapa muda ni..
Tapi tak pandai ler korek2 isi kelapa tu...hehe

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tak cukup 1 hari jer pergi..
Malam kelmarin kami pergi lagi...(Isnin malam)
Memang kalau time pesta konvo, malam2 datang sini jer senang..
Sambil2 makan, dapatlah juga luangkan masa berkualiti dengan anak2..
Sambil2 makan bercerita, belikan mereka mainan, temankan mereka nak beli apa..
So semua ada...yang pasti feveret mereka sup sup ini ada...


Meehun sup daging..
Ini ibu dan ayyunie punya..
Ibu tak pandai lah makan babat, lidah, pipi segala serbaneka sup tu..
Pandai makan sup tulang dan daging jer..


Tak kira ler berapa kali pergi...
Makan sup memang wajib..
Kalini kami makan kuew tiaw sup pula..


Kami sangat beruntung...sebab tahun ni semua kelapa muda yang kami dapat semuanya isi lembut2..
Walaupun isi tebal dan nampak keras, tapi senang nak korek ngan sudu tu...
Memang berbaloi minum RM4 sebiji...
Habis licin kami korek isi kelapa tu..


Dan akhir sekali...sekali sekala kami order juga char kuew tiaw goreng special macam kat atas tu..
Tapi tak berapa kick sgt berbanding sup utara tu...

p/s: Uols kalau pergi Pesta Konvo suka makan apa???
p/s: Lagi satu kami suka tapau kebab daging makan dalam kereta...hehe
p/s: Pesta Konvo ni banyak kenangan indah ibu bersama ayah damia...tempat jatuh lagi dikenang, inikan pula tempat kami bercintan cintun...nasib baik ler UTM tu dekat jer ngan rumah kami..hehe


Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
 
Post a Comment