Monday, September 5, 2011

Bukan Novel jer ada Sinopsis...Raya kami pun ada SINOPSIS!!!

 S.E.R.I.U.S!!!!!!
Tak tahu nak mula citer2 RAMADAN dan RAYA dari mana...
Sebab banyak sgt citer2 dan gambar yang disnap2..
Gambar2 dalam DRAFT pun masih ader lagi yang tak di buat entry..
So, ringkaskan cerita..harini buat SINOPSIS dulu lah yer..;p
Kot2 mana tahu kan tak sempat nak updated citer...

27/08/11 (SABTU)
- Bertolak dari JB ke Kota Bharu jam 3 petang...alhamdulillah...trafik lancar dan tiada kesesakan berlaku..tapi sebelum tu sempat lagi ke kedai emas membeli perhiasan subang dan gelang tangan utk both damias dan diri sendiri..:)
- Bebuka puasa di Muadzam Shah


28/08/11 (AHAD)
- Selamat tiba di Kota Bharu seawal jam 3 pagi..balik rumah MIL dulu..lepas sahur (awal betul bersahur), terus sambung zzzz....
- Lepas tu balik rumah mak pulak kat P.Mas kemas2 sebab malam tu jam 7:30 malam, mak tiba di airport KB dari balik buat UMRAH selama 30 hari di MEKAH..
- Alhamdulillah..mak selamat tiba walaupun kesihatan tak berapa memuaskan dan barang2 masih ader 2 bag yang belum sampai..

29/08/11 (ISNIN)
- Lepas dan kemas2 dan masak2 rumah mak, balik ke rumah MIL pulak sebab ader berbuka puasa ramai2 anak beranak...pertama kali buat style buffet tahun ni kat garaj kereta yang memang penyediaanya sangat mantop..

30/08/11 (SELASA)




 - RAYA RAYA RAYA!!! Setiap tahun pun pagi raya mesti rumah PIL (Parent in law) dulu..kemudian tengahari baru balik rumah mak kat P.Mas...tapi tahun ni seharian raya pertama duduk rumah PIL sebab malam tu ader BBQ RAYA pulak...bukan malas nak berulang alik KB-P.MAS...tetapi tak sanggup nak redah JAMMED JAMMED JAMMED...perjalanan sepatutnya 45 minit jer boleh cecah sampai 3 jam tahu...huhu



31/08/11 (RABU)
- MERDEKA MERDEKA MERDEKA...tapi kemeriahan RAYA lagi meriah berbanding MERDEKA kan..bangun pagi2..konvoy beraya ke rumah saudara sebelah MIL...lepas tu cepat2 balik P.Mas nak beraya dengan mak pulak...kebetulan pulak mak demam teruk...biasalah org balik UMRAH memang kadang2 akan mengalami perubahan cuaca dan batuk2 kan..

01/09/11 (KHAMIS)
- Raya ke 3....tak berapa nak sangat beraya...sebab mak masih kurang sihat...cuma sempat pergi kenduri kawen jer..itu pun sekejap jer sebab cuaca memang ler panas panas panas...both damias tu bukannya boleh panas2 ni..kebetulan jugak diaoRg selesema dan nak demam..

02/09/11 (JUMAAT)




 - Bangun pagi2 kemas barang2...sebab ni dah last day kat rumah mak...pastu nak ke rumah PIL pulak...kebetulan haritu punya planning beraya di BESUT...so kami konvoy 5 buah kereta ke sana....balik dari beraya di BESUT tu, sempatlah jugak kami berkelah di LATA BELATAN Terengganu...saja lepaskan gian budak2 kecik ni main air...tapi both damias??? NO NO NO...tak excited pun main air terjun..kalau swimming pool...5 jam pun tak pe..

03/09/11 (SABTU)






 - Pagi2 bangun decided ke PASAR MUNDUK, THAILAND...konon2 saja nak tgk2 jer..sekali hah ko...beratus2 duit melayang sekelip mata jer..memang pejam mata ler perabis duit kat sana..tak pe..yang penting berbaloi2....
- Petang tu lepas asar, siap2 lagi mana2 yang patut...then bertolak dari rumah PIL ke JB dalam jam 6:30 petang...kereta banyak on the road, tetapi ok lah tak lah jammed sangat...janji trafik bergerak dan tak stuck kan...

04/09/11 (AHAD)
 - Alhamdulillah...selamat sampai JB tepat jam 6:30 pagi...walaupun penat, cam biasa, sesi kemas mengemas tetap dijalankan...owhhh sebelum ni ader bibik...ringanlah sikit kerja2 yang patut kan...ni first time balik dari kg tak der bibik, so memang macam lipas kudung lah buat keje itu ini kan...janji tak serabut mata..tapi alahai...masih ader juga yang tak habis2 kemas ni...hurmm...


P/S: apa-apa pun, selamat HARI ISNIN dan selamat kembali bekerja seperti biasa...owhhh ibu memang cuti harini..boleh ler mengemas lagi mana2 yang patut...





 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!! 
 
Post a Comment