Wednesday, July 13, 2011

Restoran Sekinchan Ikan Bakar || Danga Bay

 Selama ni selalu dengar blogger2 lain buat entry makan2 kat ikan bakar sekinchan kat KL/ Shah Alam jer..
Tak pun ader yang tulis status kat FB "Craving Sekinchan Ikan Bakar"

8 Julai aritu...kat JB pun dah ader cawangan Sekinchan Ikan Bakar ni...
Dibuka di area DANGA BAY...betul2 sebelah TUNE HOTEL..
Bukan main gempak lagi promosi pembukaan..
Siap makan free malam tu kalau siapa2 yang pergi makan..

Disebabkan tempat baru..
Maka wajib ler kami try kan..
Lepas hantar nenek aleesya naik keretapi balik kelate kat kempas..
Bergegas balik rumah eksport both damia kepada bibik.
Bukan apa...nak bawak macam mana..
Awal2 lagi dalam kereta dah tido.
So baik hantar balikkan..

Mula2 sampai..wahhhhhh...besarnya signboard dia..
Dah lah besar restoran...barangkali amik lot tepi depan ngan lot tepi belakang kot...hehe


Setiap meja mesti tertera ayat2 kat atas tu..
LAYAN DIRI yer..


Nak makan yang bakar2..sila order dikaunter yer


Rasanya yang kat DANGA BAY ni cawangan yang ke 14 atau 15 kot..


Dekorasi yang unik


Ulam-ulaman


Sambal belacan, air asam dan kicap cili..
Itulah pencicah ikan bakar..


Tembikai laici dan air laici
Psttt...laici tu rasa semacam ah...huhu


Sotong bakar yang kecut dan agak liat


Ikan bakar yang tak berapa nak kick dan agak kering..

Review Restoran: So far, rasanya makanan kat sini biasa jer...hurmmm entahlah...may be disebabkan dah francais dan owner berbeza, tu yg kualiti mungkin tak sama...ader lagi tempat ikan bakar yang best2 rasanya berbanding sini....tu lah, kalau dah biasa makan yang sedap, once termakan yang ala-ala jer, tekak ni pandai pulak buat perbezaan...apa-apa pun, bersyukur sebab masih boleh makan dan ader deria rasa...


p/s: Uols pernah makan kat sekinchan ikan bakar??? Pendapat???

 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
 

10 comments:

lina said...

pernah pergi sekali kat cwgn seri gombak. biasa2 je rasenye. pastu tak byk choice.

alyyani said...

ajak wan makan sekinchan ikan bakar ni tp langsung dia tak nak pegi. sebab dia biasa makan dgn kontraktor so dia nye pendapat sama mcm ayu kot.

MRS. K said...

makan kat kajang. 2 kali.. takde la sedap sangat but ok..

MamaAimy said...

pegi sekali jer... x sedap mana pun... x nak pegi lagi dah...

MrS. F!zA said...

Skinchan kt sini sedaplah jgk..haitu mkn oklah..tk hangit atau keras..sambal belacan pon sedap.. tp xleh nk samakan mcm k.ayu kata sbb owner lain2 tukang msak lagilah lain2 kan?mna leh sama punya..kecuali msak 1 tempat pstu agih2kan..hihi..

*tksgka sekinchan dh byk cwgn..

maszmadi said...

penah makan sekali kat caw. jalan pahang, kl..... rasa masakan biasa jerk, tapi view dalaman best, siap ada pokok idup lagik, nak tengok leh klik link review makan makan

Ummi Eisya&Amani said...

leh try la nanti..dah lama tak berjalan ke sana..

e.l.i.z.@ said...

eli br 1st time try kt area LM tu..rasa ok la pd tekak eli..mungkin tu la, setiap branch lain la kot rasa

Adyshariz said...

ikan bakar belakang istana negara lagik layan ayu, tmpt ni ok jugak, tapi x byk pilihan rasanya..

btw, ayu snap picture pakai phone ke or dslr??..

cantekk

Nana said...

kita xpenah g makan kt kedai dia
tp adik yg bwa blk sebab dia keje kat restoran tu dulu
so far rasa dia biasa je
xsedap mana pon
harga plak mahai je lebih