Wednesday, July 13, 2011

Restoran Sekinchan Ikan Bakar || Danga Bay

 Selama ni selalu dengar blogger2 lain buat entry makan2 kat ikan bakar sekinchan kat KL/ Shah Alam jer..
Tak pun ader yang tulis status kat FB "Craving Sekinchan Ikan Bakar"

8 Julai aritu...kat JB pun dah ader cawangan Sekinchan Ikan Bakar ni...
Dibuka di area DANGA BAY...betul2 sebelah TUNE HOTEL..
Bukan main gempak lagi promosi pembukaan..
Siap makan free malam tu kalau siapa2 yang pergi makan..

Disebabkan tempat baru..
Maka wajib ler kami try kan..
Lepas hantar nenek aleesya naik keretapi balik kelate kat kempas..
Bergegas balik rumah eksport both damia kepada bibik.
Bukan apa...nak bawak macam mana..
Awal2 lagi dalam kereta dah tido.
So baik hantar balikkan..

Mula2 sampai..wahhhhhh...besarnya signboard dia..
Dah lah besar restoran...barangkali amik lot tepi depan ngan lot tepi belakang kot...hehe


Setiap meja mesti tertera ayat2 kat atas tu..
LAYAN DIRI yer..


Nak makan yang bakar2..sila order dikaunter yer


Rasanya yang kat DANGA BAY ni cawangan yang ke 14 atau 15 kot..


Dekorasi yang unik


Ulam-ulaman


Sambal belacan, air asam dan kicap cili..
Itulah pencicah ikan bakar..


Tembikai laici dan air laici
Psttt...laici tu rasa semacam ah...huhu


Sotong bakar yang kecut dan agak liat


Ikan bakar yang tak berapa nak kick dan agak kering..

Review Restoran: So far, rasanya makanan kat sini biasa jer...hurmmm entahlah...may be disebabkan dah francais dan owner berbeza, tu yg kualiti mungkin tak sama...ader lagi tempat ikan bakar yang best2 rasanya berbanding sini....tu lah, kalau dah biasa makan yang sedap, once termakan yang ala-ala jer, tekak ni pandai pulak buat perbezaan...apa-apa pun, bersyukur sebab masih boleh makan dan ader deria rasa...


p/s: Uols pernah makan kat sekinchan ikan bakar??? Pendapat???

 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
 
Post a Comment