Monday, July 4, 2011

Bukan senang nak suruh anak kecil jadi model!!!

Semalama Aleesya ader job..
Job jadi model untuk memperagakan kebaya kanak-kanak..
Nampaknya setiap hari ahad memang aleesya kena jadi part time model ibunya ni...hehe

Tapi tulah...bukan senang nak suruh budak kecil sebesar aleesya ni jadi model..
Sebab budak2 kan kadang2 moody, kadang2 penat, kadang2 terlebih aktif..
Kalau gambar kandid atau gambar santai, rasanya Aleesya tak ada masalah..
Cuma kalau dah sampai berpuluh2 pasang baju nak suruh dia seorang jer yang jadi model ni..
Wajib ler meragam sikit2 kan..


Ni baju ke-3 utk aleesya photoshoot pagi semalam..
Ok lagi...cuma aleesya cakap 
" Bila nak siap ibu??? Aleesya penat lah"..huhu


Photoshoot baju ke-4..
Mula dah malas nak berdiri..
Banyak gambar duduk jer..
Aishhh..lepas pujuk2 + ngayat2 sikit..
Barulah dia nak senyum2 balik..


Baju ke-5 utk photoshoot semalam...
Perghhh..siap buat gaya hantu lagi tu..
Sabo jer lah anak oh anak..



Baju ke-6..
Cakap penat lagi..
Siap amik kerusi lagi bagi dia duduk..
Tapi tetap moody jugak tu..


Last2 dah gaya Hantu Kak Limah dah..
Habis semua aksesori rambut dia cabut..
Langsung tak nak tunjuk muka dia..huhu
Kalau nak tahu...dia siap tarik rantai Mutiara yang dibeli kat Sabah aritu tau..
Huaa...dah lah mahal Mutiara Air Masin tu...
Berkecai 1001 mutiara tu tau..
Anak oh anak....
Nasib baik ler kamu tu model ibu...

Tapi apa2 pun bibik ler paling bagus...
Dia yang jadi PA setia utk Aleesya...
Kejap2 amik tisu lap peluh, kejap2 amik bedak touch up, kejap2 amik air takut haus...kejap2 buat gaya main2 ngan aleesya supaya dia ader mood...fuhhh..nasib ader bibik..

p/s: Uols ader masalah ngan ragam anak2 time untuk formal photoshoot???

p/s: Sempat shoot 6 pasang baju jer..nampak gayanya kena buat PENCARIAN MODEL KEBAYA KANAK-KANAK lah macam ni..leh back up Aleesya kan...Ayyunie kecik lagi..

p/s: Jemput ke FB ZARINA AYU COLLECTIONS yer..banyak stok baru dah upload dan akan diupload...




Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!! 
 
Post a Comment