Friday, July 15, 2011

Dugaan di hari jumaat


Hidup kita setiap hari diatas muka bumi ciptaan Tuhan ini pasti tidak ceria tanpa dugaan dan cabaran. Buatlah apa sekalipun, pergilah kemana – mana sahaja, ada saja perkara yang menguji kita.

Dugaan pada hari jumaat:

1. Anak-anak demam sekaligus 
Tindakan: dah masukkan ubat ikut vontot..HARAP2 diaorg cepat baik ler..

2. Sim card rosak 
 Tindakan: ingat nak pergi MAXIS CENTRE..tapi ada masa ke hari ni nak pergi??? so kalau2 siapa call atau sms tak sampai tu faham2 lah yer..

3. Kena siap packing kebaya dan buat finalize QC utk stock pengedar hari ni 
Tindakan: walaupun ader helper, lebih senang dan confident kita buat sendiri..susahnya ader sikap tak percaya kan kat org ni...

4 Dah lama booked esok holiday ke Felda Residence Tanjung Leman (almost 2 months)
 Tindakan: alamak...cam mana ni??


P/S: Setiap yang diuji, pasti ader hikmahnya...teringat pesanan mak "ALLAH dah bagi kita kesenangan, jadi ada masa ALLAH uji kita dengan dugaan, takkan setiap masa nak senang"...apa lah sangat dugaan kat atas tu jika dibandingkan dengan yang lebih susah atau 
merana dari kita kan....


REDHA dengan ujiannya.

Yang penting anak2 sihat dulu!!!!

  
Post a Comment