Tuesday, July 19, 2011

Beli apam polkadots online!!!


Sesungguhnya macam tak percaya..
Sebab diri ni boleh beli kuih secara online..
Kalau kuih raya tu ok gak kan..sebab tahan lama..
Ni kuih yang kena makan cepat ni..sebab tak nanti basi pulak kan..
Eh, kuih ader basi erkk???

Ntahlah yer..cam mana leh terjebak nak beli kuih ni secara online..
Walhal sejujurnya lah cakap..yg bahan2 nak buat kuih apam polkadots ni dah lama standby dalam peti dan rak simpan segala aksesori buat kuih ni....memang dah lama nak buat sendiri...tapi tak nyempat2 jugak nak buat tu..

Last2 masa malam selasa lepas..before mata terlelap..
Berwi-fi sekajap ngan HP atas katil..
Tup tup ader nampak posting pasal siapa nak beli apam polkadots ni..
Tanpa fikir panjang terus inbox org yang jual apam polkadots ni..
Tak kenal sgt pun siapa penjualnya....cuma kenal melalui FB jer lah..

Hari Rabu pagi2 bank in duit..
So tengahri rabu org yang jual tu kata akan pos..
Sepatutnya hari khamis sampai ler..
Tunggu2 tak sampai2..
Hari jumaat pun sama..tungu sampai ke petang..
Last2 masa balik office tu around jam 5:20 petang..alih2 dapat notis pos laju sampai 5:15 petang..
Alahai...dah kena pi amik kat pejabat pos larkin nu..
Maka keesokan paginya (sabtu), before kami cuti2 ke Tanjung Leman , singgah sekejap ke pejabat pos amik kuih apam polkadots ni..

Aishhh apa lah aku dok merepek ni..
Al-maklum ler entry ni dibuat jam 1:30 pagi ni..hehehe
Jom ler tgk kuih comel ni..


Comel kan warna2 apam polkadots ni..
Inti boleh pilih nak filling apa..
Ibu pilih peanut, kaya, strawberry dan orange kalau tak silap..
Warna malas nak pilih2..suruh jer org tu buat campur2..


Ader kelassss apam polkadots ni tau..
Shoot dalam hotel gitu...ekekeke
Gigih yang tukang snap ni susun2 tau..


Dalam balang ni ader 50 biji..
RM 17 sahaja...postage RM 4..
Total RM21...berbaloi2 kan..


Tapi rasanya kalau apam polkadots ni disusun dalam bekas tuppaware lagi cantik dan kemas kot..
Berbanding dalam balang cam ni..
Sekadar memberi pendapat sahaja..:)
Agar nampak lebih kemas dan tersusun..
Tak lah tunggang terbalik cam kat atas tu..


Walaupun lewat 2 hari dari tarikh membeli tu..
Nasib baik boleh makan lagi..syukur..
Ayah damia geleng2 kepala tgk ibu beli kuih online ni..
Katanya macamlah kat JB ni tak der...huhu

Owh yer..rasanya kalau apam polkadots tu lembut dan filling lebih sikit, lagi marvelous rasanya..:)
Sekadar memberi pendapat..


p/s: Uols pernah ke beli kuih nak makan utk suka2 atau cuba2 melalui online?? Bukan kuih raya tau..kuih raya boleh jer beli online sebab tahan lama kan..

p/s: Dulu pernah hampir2 nak beli macaroons online...sebab nampak sgt cantik dan delicious...nasib baik ada yang sudi bagi free utk rasa...alahai...manis bebenor rupanya....terus tak minat sampai sekarang..



 
 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
 
Post a Comment