Tuesday, July 12, 2011

Bawak nenek makan steamboat!!!

Yaeayyyy!!!
Nenek datang...
Suka betul aleesya + ayyunie nenek datang yer..

Kebetulan Hari Sabtu aritu, nenek both damias datang ke RENGIT utk majlis perkahwinan..
So, ibu + ayah damia pun sama menghadiri Majlis kahwin kat RENGIT tu..
Dah alang2 datang Johor, nenek damia stay ler 3D2N kat rumah ibu..
Sementara saudara2 dari PD dan Kelantan yang lain singgah sekejap kat rumah ibu..
Sempat ler buat kenduri PENGAT DURIAN dan PULUT DURIAN petang tu..
Dah nak masak nasi, masing2 kekenyangan yang teramat sgt..
Pastu masing2 pi check in hotel dan ader yg terus balik..

Tapi sebab hujung minggu yg sibuk..
Hari sabtu, full dengan entertained saudara dan ke Rengit..
Ahad, kami semua ke Tournament Bowling...(nenek tak nak ikut ngan bibik)
Isnin, kami pulak sibuk ke hulu hilir..
Maka tak sempat ler nak bawak nenek damia jalan2..
Yang sempat bawak nenek damia ke JUSCO dan makan steamboat jer ...huhu


Suka betul nenek melayan kerenah cucu2nya..
Last nenek datang JB masa bulan 3 aritu....kebetulan yang sambut bithday ayyunie tu..
Hehehe..dah terbalik kan zaman sekarang..
Mak datang ziarah anak2 dan cucu2nya..
Sedangkan anaknya ni setahun sekali balik kampung...sob sob sob
Tak per lah..janji silaturahim antara nenek, anak, mak dan cucu masih rapat...


Memang best steambot n grill kat sini..
Masuk ni dah kali ke 4 kami makan2 kat sini...
Nenek suka makan steamboat tomyam..


Nak jugak tunjuk muka tuan blog ni..hehe
Setiap kali makan kat sini..
Jangan lupa yer yg baju + tudung + handbag anda akan bau asap yer..
Muka pun berminyak2..
Tu belum masuk peluh yang menitik lagi...hehe
Apa2 pun memang enjoy kat sini..
Aleesya + ayyunie pun suka main masak2 kat sini..


p/s: Uols lagi suka makan steamboat berkuah atau BBQ Grill???




Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
 
Post a Comment