Tuesday, April 2, 2013

Pakaian Evergreen

Hari ahad dapat jemputan kenduri kahwin di Kulai. Pakaian yang terlintas di hati apa nak pakai masa tu adalah baju kurung dan tudung bawal kelantan..:))Dulu, kini dan selamanya, rasanya baju kurung dan tudung bawal tak akan pupus telan dek zaman. Tak tahu lah zaman2 akan datang pakaian tradisional kita dah semakin canggih kan.

Dah lama tak konvoi ramai2 gi kenduri. Ahad lepas sebanyak 7 buah MPV ramai2 gi makan nasi beriani kat Kulai.

Actually dah lama sangat tak pakai bawal kelantan tu. Kalau bawal corak2 tu memang selalu pakai time ada xtvt dgn students sebab ringan dan labuh. Nampaknya pasni kena merajinkan diri semula gosok tudung2 bawal lah nampaknya. Itu pun kalau rajin kan.. Hihi

P/s: Uols rajin gosok tudung bawal kelantan ni??? Means tudung bawal yg ada diamond dan plain serta bawal no 1 atau 2..







Post a Comment