Thursday, April 4, 2013

Drive thru ATM

Selalu tgk Mc'D atau KFC yang ada Drive Thru, ni first time tgk Maybank pun ada Drive Thru. Ketinggalan keretapi kot saya ni. Benda yang mustahil pun boleh jadi tak mustahil dunia serba canggih ni.

Tapi pandangan saya macam tak berapa selamat jer Drive Thru. Entahlah masa tgk org tgh withdraw duit depan mata tu, tetiba terbayang orang dari belakang terus meluru samun duit kita, atau rompak kad ATM kita, atau masuk dalam kereta kita, atau macam2 lagi sebab kita berada dalam keadaan tidak standby dan terbuka.

Ada tu sorang lady tak sampai nak tekan2 mesin ATM, dah terpaksa pula keluar dari kereta withdraw duit sambil pintu keretanya terbuka bahagian driver.. Haishh masa tu macam2 dok fikir dalam kepala kot2 ada org memerhatikan lady tu ke..

Apa2 pun, zaman sekarang apa yg kita buat kena make sure mata dan hati perhatikan keadaan sekeliling supaya lebih berhati2. Makin canggih dunia makin takut pula rasanya..

P/s: Uols pernah withdraw duit via Drive Thru???

Post a Comment