Monday, April 8, 2013

Beg Kacang || Bean Bag


Sejak dari Zaman Akademi Fantasia lagi kot berangan nak beli beg kacang atau bean bag ni..
Serius, saya kenal apa itu erti Bean Bag masa menonton rancangan Akademi Fantasia lah..
Bukan AF1, sebab masa tu saya masih ambil Master dan duduk pun kat Banglo 2 tingkat Kolej Tun Fatimah. Mana nak ada Astro lagi masa tu kat Kolej2.. Dan bukan AF2 juga sebab masa tu saya ingat lagi dok layan AF2 kat kedai mamak area Taman U ni.. Masa tu full house youuu layan AF...kalah org tgk bola.. Dan saya mula kenal Bean Bag ni masa AF3 lah...masa tu ingat lagi saya dan ayah damia duduk kat rumah sewa kat Pulai Utama. Ruang tamunya amat lah luas, nak tahu luas atau tak, 4 buah kereta pun boleh masuk sekaligus parking kat luar tu. Masa AF3 tu rumah sewa dah ada Astro, so hari2 lah dok layan Diari AF3 dan tiap2 minggu dok layan Konsert AF3 tu. Dan dari situlah dalam Diary AF hari2 dok tgk pelajar2 AF ni santai2 guna Bean Bag. Masa tu ada yang bentuk bola, ada yang bentuk segitiga dan ada juga yang bentuk sofa. 

Fuhhhh, jauhnya mengenang kembali saat2 mengenali apa itu Bean Bag....muahahaha..sorry guys...terjiwang pula teringat kenangan2 lama bersama ayah damia. Bayangkan dari sehari ke sehari dan ke sehari lagi nak beli Bean Bag, finally sabtu lepas, Bean Bag yang dibeli oleh ayah damia pun sampai. Dekat 10 tahun baru beli...muahaha...apa kes?? Ntahlah, masa tanya ayah damia cam mana pulak boleh terbeli bean bag tu?? Dia jawab sebab saja2 test nak guna pay pal yang ayah damia registered beberapa tahun dahulu, boleh guna lagi ke tak?? Sekali succesful. Means akaun pay pal ayah damia masih aktif. Haha, boleh alasan cenggitu??

Apa2 pun dulu2 pernah survey jugak berapa harga beans bag ni..hurmmm, boleh tahan jugak, antara 250-450 weiii harganya...tapi sekarang ni dah murah sikit...sikit jer tau...bukan banyak pun..Bean Bag yang ayah damia beli ni RM280 termasuk postage. Postage guna KTM youuuu...haha...dasyat hokeyyy.. jenuhlah abang driver KTM tu mengangkut bean bag ni ya. Tapi guna KTM pun 2 hari terus dah sampai.. Memang services tip top dan mantop...:)


Ni lah kotak Bean Bag tu..
Kotak rendah sikit dari Ayyunie..
Tapi keluasan kotak boleh sumbat 4 org Ayyunie dalam tu...:))

Ni lah jenis Bean Bag yang ayah damia beli..
Namanya Bean Bag Game..
Actually, ada macam2 jenis Bean Bag lagi..
Dah ayah damia suka pattern ni, I follow jer...



Oh ni bukan rumah saya, ni saya ambil gambar dari blog tuan empunya yang jual Bean Bag tu ya..
Agak2 ayah damia pilih bean bag warna apa ya???
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Jeng jeng...


Warna maroon adalah pilihan ayah damia..
Gambar ni disnap pagi tadi dalam jam 9 pagi...
Gambar cam biasa, snap ngan phone jer..
Kalau snap ngan DSLR confirm you all pun nak beli juga...eh joking!!!
Memang tempat lepak dan port Ayyunie jer kat sini...
Saya dan ayah damia pun tak puas lagi duduk atas bean bag ni..



Malu tapi mahu..
Itulah sarapan Ayyunie setiap pagi..
SUSU!!!
Dah dapat susu senyum molek jer lah tu jawabnya..

Kalau ada sesiapa yang teringin nak beli Bean Bag yang gebu gebass ni, bolehlah layari

Ok, rumah uolss ada Bean Bag?? Kesian saya kan baru merasa ada bean bag kat rumah sendiri...hihi


Post a Comment