Monday, April 16, 2012

Selalunya yang PERTAMA tu indah kan...

Malam pertama..
Rumah pertama..
Kereta pertama...
Anak pertama...
Selalunya yang pertama2 ni memang meninggalkan kenangan manis dan indah kan..
Begitu juga dengan ceritera Ayyunie yang pertama kali sambut harijadinya di tadika..

Dipendekkan cerita..


Actually tarikh sebenar birthday Ayyunie tu kami akan celebrated di Sabah bersama dengan Tok Ma dan Tok Ayah both Damias kan..
Tapi kami hanya merancang dan tuhan yang menentukan..
Semuanya kerana Scha dan Awal....


Dan last minute juga...buat tempahan coklat gambar empunya birthday girl ni...
Order harini, bayar harini, confirm design harini, pos esok dan lusa sampai...
Memang cepat dan cekap service Chocolate Wrapping ni...
Dan ngam2 sampai rumah 30/03 waktu tengahrinya...petangnya pulak bertolak ke PD..
Kiranya ni plan B utk celebrated birthday Ayyunie lah..
Sebelum bertolak ke PD tu, siap2 buat tempahan katering makanan utk dibawa ke tadika Ayyunie hari isnin nanti..


First time pengalaman ibu celebrated birthday anak kat Tadika ni...
Aleesya pun tak pernah celebrated kat Tadika lagi...
Selalunya buat kat rumah, fast food dan juga kat learning centre ibu tu..
Pengalaman pertama jugak utk ibu ni...


Ibu sampai tadika tepat jam kul 2 petang...means waktu rehat tadika ayyunie..
Ayyunie dan Aleesya masuk tadika tengahari dan balik petang...tu kul 2 baru rehat..
Alahai...sopan jer kawan2 Ayyunie nyanyi lagu happy birthday kan..
Agaknya diaorg tahu tu kat school kot, kena control...hehe


Ayyunie pun tiba2 jer jadi skema...
Cer kalau kat rumah..tangan tu tak leh duduk diam...ada jer yang nak diusiknya..


Bagi chance Ayyunie potong kek dengan guru kelasnya...
Oh yer..masa ni ayah damia tak datang yer...sebab ada kelas masa tu..
So, ibu sorang jer lah datang uruskan semuanya...
Memang pengalaman pertama ni uruskan semua sorang diri..


Ayyunie dengan teacher Aleeza...


Sementara tunggu teachers bahagi2kan makanan...
Ayyunie pun sibuk bahagi2kan coklat dia tu..


Excited kawan2 Ayyunie dapat makan kek dan coklat haritu..


Ni pembantu teacher tgh agih2kan nugget..


Sesi potong kek...
Ibu 100% serahkan bulat2 kepada teacher Ayyunie uruskan dalam kelas..


Sedikit goodies utk kawan2 Ayyunie...
Yang penting susu Dutch Lady wajib ada yer..
Siap ada borang undi lagi tu...hehe..


Makanan yang dikatering haritu...
Sandwiches, nuggets, apam polkadots...
Lain2 ada lah makanan tambahan lagi..


Best friend Ayyunie..Jia Le..


Semua happy makan-makan..


Ada makanan lebih...so teacher bahagi2 kan kat kelas Aleesya pulak..
Amboi Aleesya...time nampak ibu...dan dan jual mahal yer..


Alololo...my sweetie...
Ayyunie antara yang termuda sekali dalam kelas tu..
Sebab kelas ni sepatutnya utk 4 tahun...
So, Ayyunie akan masuk tadika selama 4 tahun lah...
Tak pe lah..janji dia seronok belajar..


Teacher Ayyunie pesan...
Next time kalau nak buat birthday party, kena bawak makanan sikit jer..
Sebab katanya ibu bawak banyak sangat makanan..
Banyak erkkk??? Rasa macam dah bawak sikit jer...sebab budak2 kan..
Agaknya perut budak2 sekolah tadika ni memang kecik jer kot...hehe..
Apa2 pun pengalaman pertama Ayyunie sambut harijadi di tadika ni...memang meninggalkan seribu erti



Keesokkan harinya...
Teacher Ayyunie bagi hadiah dalam kotak comelll..
Bukan kotak jer comelll tapi hadiah di dalamnya pun comelll...
Nak guna pun sayang tau....
Terima kasih teacher Aleeza..


p/s: Ada makanan lebih...so apa lagi...students2 ibu sendiri lah berparty pulak lepas tu....hehe
p/s: Kesian Ayyunie...masa ni mata Ayyunie kena gigit serangga apa ntah...tu yang merah jer mata Ayyunie tu...nampak bengkak kan..
p/s: Alahai...see....baru sempat updated cerita yang dah berkurun 2 minggu dalam draft ni...


Post a Comment