Friday, April 20, 2012

Excited dengar cerita mak lepas masuk Harian Metro



Alhamdulillah...mak dah sampai tengahari semalam...banyak yang sempat kami anak beranak bualkan..terutama cerita mak masuk Harian Metro baru2 ni...hari Sabtu 7/4/12 baru2 ni...serius cakap...cara mak bercerita sangat2 happy dan teruja...kata mak pergi kedai runcit pun orang tegur, gi masjid pun orang tegur, gi beli nasi berlauk pun orang tegur, gi Bandar Pasir Mas pun ada yang bertanya...pendek kata mak dah famous sekarang..phewitttt...tapi sebenarnya bukan famous yang dicari oleh mak, tapi mak berasa bangga dan terharu sebab rata2 orang dok puji anaknya...kata mereka mak bertuah dapat saya...hehe...tu yang mak rasa bangga tu..tapi bagi saya itu hanya sedikit kegembiraan untuk mak sahaja...dan semuanya dilakukan dengan ikhlas...kalau dah menang tu memang satu bonus dan terapi lah kan....

Kalau nak tahu mak saya tak sekolah, dan tak pandai membaca...so kebetulan ada orang yang duduk belakang rumah mak tu, siap photostat cerita mak dalam suratkhabar tu kat officenya...balik dan bacakan untuk mak...gigihkan orang tu...tu belum lagi ada pemilik kedai runcit dekat rumah tu, siap simpan keratan akhbar tu, dan siap tunjuk lagi kat customer2nya....hahaha...serius lucu dengar cerita mak....tapi mak tak bagi...katanya takut jaja cerita sendiri..tapi org tu cakap bukan jaja, cuma nak jadi pendorong utk anak2 orang lain....hurmm..mak senyum jer..

Tapi ada juga yang lucunya...siap macam2 soalan pelik lagi yang ditanya oleh orang ramai kepada mak...antaranya...

- bukan dulu ayu tu hitam ke, sekarang dah putih dan cantik yer....ekekeke..
- eh, anakmu tu kahwin ngan orang tua ke?.. menantumu tu botak dah kepala...ekekeke
- dan yang paling best ada yang tanya " anakmu tu jadi jutawan dah ke"... hahaha...lucu lah diaorg ni....

APa2 pun semua berlaku dengan izinNYA....sedikit kegembiraan buat mak selagi dia hidup di bumi ni...dan saya serta adik beradik lain, insyallah akan cuba gembirakan mak selagi kami mampu...insyallah...



- Posted using BlogPress from my iPad
Post a Comment