Thursday, April 5, 2012

Celebrated 3rd Birthday Ayyunie @ ICEROOM Port Dickson

Balik jer dari events kat Alamanda tu, terus singgah masuk Toys R Us cari hadiah utk Ayyunie..
Al-maklum ler masa betul2 tarikh birthday dia (30/03) tu kami tak sempat buat any preparation pun utk sambut birthday Ayyunie..so dikesempatan nenek ada tu, kami celebrated sama2 di ICEROOM PD..

Lepas jumpa hadiah yang dicari kat Alamanda, bergegas balik ke PD semula. Lepas solat maghrib, tanpa kami suami isteri tukar baju, terus bawak semua ke ICEROOM..tapi sian, sebab Pak Ngah Ayyunie kerja...Cousin Ayyunie, Kak Ain dan Kak Atiqah pulak masing2 kat IPT...so celebrated ler dengan family kecik kami tu..


Walaupun birthday Ayyunie, tapi Aleesya yang lagi berkuasa pilih kek mana yang dia nak...hehe
Kalini diaorg pilih kek Angry Bird pulak..


First time masuk ICEROOM ni..
Al-maklum ler kat JB tak ada lagi ni..
Main menu semestinya ice cream lah kan..
Lagi best dari Tutti Frutti..


Aleesya + Ayyunie dilayan umpama puteri lah kan..
Nenek memang suka layan cucu2nya..
Mak Ngah pula dah tak ada anak kecil..
So, memang macam puteri2 lah both Damias tu..
Makan pun nak org lain suap..
So ibu ayah legaa....hehehe..sebab ada "pengasuh" baru...:)

The Birthday Girl..


Kek ni makan 4 ketul jer..
Selebihnya tinggal kat PD..
Tak bawak balik JB pun..
Sebab keesokkan harinya kan nak celebrated Birthday Ayyunie kat school dia pulak...


Yummy Yummy betul ice cream perasa mango ni...
Memang recommended..


Yang ni ice cream pilihan nenek both Damias..
Nak sihat punya pasal, ice cream pun ada cereal...hehe


Owhhh...sangat unik kan mushroom soup dalam ni..
Nampak unik dan klasik..


Apa2 pun, the birthday girl sangat happy dan teruja..
Teruja sebab dapat hadiah yang dia memang suka main..
Kat rumah main guna calculator atau keypad kat training bcycle tu..
So sekarang beli yang macam betul2 punya...
Agak2 apa yer??
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-


Just Like Home CASH REGISTER..
Hah puas hati dapat main ni..
Siap bagi duit dan kad kredit bagai lagi..
Machine tu leh auto pull kalau kita tekan satu button kat situ...
Sebijik mcam yang kat kedai2 punya..
Siap boleh scan barang2 lagi...hik hik..
Bagus2 kecik2 dah ada minat nak business...
Mana nak tumpah kuah kalau bukan ke nasi kan...:)

p/s: Asalkan anak minat, hadiah mahal sedikit pun sanggup parents laburkan, betul tak??

Post a Comment