Tuesday, April 24, 2012

Mengaji guna kaedah Al-Baghdadi




Pernah dengar kaedah mengaji Al Baghdadi??? Sebenarnya dah lama kami mencari org datang mengajar mengaji kat rumah atau tempat kami ni..Bukannya tak harap nak hantar Both Damias mengaji kat learning centre, cumanya both Damias tu kecik lagi dan masih takut2 org, so kalau mengaji depan mata ibu ayah diaorg lebih confidents....

Semalam kami dah beli set Al Baghdadi utk kanak2. Harga RM15, dapat buku Iqraq dan kayu ketuk2...Set dewasa pulak RM50, dapat buku Iqraq dan Buku Tajwid... Sambil2 ustaz ajar both Damias, boleh jugak ibu dan ayah belajar sama...



Wahhh ni both Damias posing2 sementara tunggu ustaz datang...jubah baru yg dipakai walaupub raya tahun lepas lagi beli sebab besar sgt... tudung fareeda kids yg byk pun dah boleh tukar2 pakai..sebab dah start ngaji kan...




Disebabkan waktu kami sekeluarga lebih byk di office, maka ustaz dtg office ibu jer lah ngajar senang... ustaz dtg 2x seminggu...



Excited tunggu ustaz dtg...masing2 dah tak sabar nak ngaji...




Ustaz muda dah datang... actually he is my ex students.. nampaknya budak2 mudah tertarik guna kaedah ketuk2 kayu tu utk mengaji...walaupun ayyunie nampak takut pada mulanya... tapi lama2, ayyunie pulak seronok dan baca kuat2... Aleesya alhamdulillah.. cepat belajar...




See, lama2 mereka dah seronok pulak belajar mengaji guna kaedah ni...aleesya siap dpt stars lagi... ayyunie pulak??? hehehe siap ambil bantal ckp ngantuk... tak pe lah.. baru 3 tahun, ibu tak expect tinggi pun utk dia, janji dia minat dulu

p/s: nanti ibu buat review lagi yer tentang kaedah ni.. baru first class semalam, so masih terlalu awal nak buat testimoni....


- Posted using BlogPress from my iPhone
Post a Comment