Monday, December 12, 2011

Momen-momen yang dirindui dalam OMBAK RINDU!!

Demam ombak rindu masih menebal di hati ini okeyy..
Tak kisahlah kalau ada yang kata filem ni best, ada yang kata filem ni so-so jer, atau ada yang kata filem ni tak best langsung...but ia tetap terpahat utuh di sanubari ni tau...
Sebab feeling org lain-lain kan...that's very subjektif..
For me, ombak rindu memang memberi satu impak pada dalam diri ini..

Ok lah...antara momen momen yang betul2 memberi impak dalam diri ini ialah masa scene:


Touching sungguh scene ni...
Masa ni lah kan bibit2 percintaan mereka bermula..
Tatkala Hariz mula membelai2 rambut si Izzah..
Ai like this momen, sebab ayah damia pun suka belai2 rambut saya juga..hiks..pecah rahsia..


Masa scene ni pulak suka dialog mereka...lebih kurang cam ni lah dialognya..
Hariz: Lepas ni jangan panggil encik boleh tak???
Izzah: Habis tu nak panggil apa??
Hariz: Panggil saja abang...

Haishhh..memang penuh momen ler...sebab teringat masa zaman bercinta 11 tahun yang lalu ngan ayah damia...melalui dalam perbualan telefon, ayah damia cakap..
"Tak payah panggil AWAK SAYA lah...panggil ABANG SAYANG"...
Means kami dah start panggil abang sayang masa bercinta lagi...
Sampai sekarang masih lekat dengan panggilan ABANG SAYANG tu..hik hik..
Momen oh momen..


Yang ni pulak masa happy ending..
Of coz masa tengah tgk movie ni..
Mengharapkan yang IZZAH akan bersatu dengan HARIZ..
Sebab ada babak suspen yang IZZAH bleeding tu..
So, masa tu memang mengharap sangat yang IZZAH tak mati..
Sebab nak IZZAH bersatu ngan HARIZ..
Then bila happy ending macam ni..
Mestilah terasa yang aku pun nak happy ending selama2nya ngan suami aku..
Masa ni mula terdetik..."Bersyukurnya aku mempunyai suami seperti sekarang"
Owhhh touching...
Abang kalau baca blog sayang utk entry yang ni, balik rumah jangan nak perli2 pulak yer...weee


Dan semestinya masa momen ni..
Air mataku bercucuran..
Sebab dah lama sangat IZZAH tak jumpa HARIZ kan..
Sekali dah jumpa...tak habis2 cakap "Abang rindukan Izzah, rindu sangat-sangat dengan Izzah"..
Haishhh...memang momento sungguh babak ni..
Siap keluar lagu OST lagi tu..


Opsss...gambar ni ai tak suka hokeyyy..
Tak nak komen tak nak komen..
Tapi nak letak jugak...:)


Happy ending forever...
Bestnya lah kan naik kapal persendirian cam ni...
Naik berdua pulak tu..
Opsss...ai pernah naik cruise buat gaya2 ala titanic okey ngan suami ai..
Tapi feeling tak berapa best masa tu sebab DSLR tak ada lagi + ramai org sekeliling..
Tak cayer?? Tengok sini!!



Gambar ni pula sekadar utk cuci2 mata..:)
Eiii..gediknya Lisa...kalau kita tak suka, means wataknya berjaya kan..


Ya Rabbi...romatiknya...dekat lagi dan lagi..
Beruntungnya suamiku bukan pelakon..
Kalau tak agak2, sanggup ke kita tgk suami kita buat aksi cam ni kan..
Dada bertemu dada you..
Tak tergugat ke keimanan Aaron tu...haha


Hah!!! Mana lagi natural beauty??

p/s: Momen2 ni adalah dari pandangan mata dan hati saya jer..tiada kena mengena dengan hidup atau yang telah meninggal dunia...hehe
p/s: Gambar semua di petik dari FB ini





Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
Post a Comment