Friday, December 30, 2011

Melaka Wonderlands || Ralat sebab tak amik gambar ngan DSLR..

Cuti Krismas haritu..
Lepas bagi bunga open ceremony kat sini.
Terus cepat2 kami gerak ke Melaka..
Cepat2 pun kul 12 tengahari gak baru bertolak..
Walhal kul 9 pagi lagi dah keluar dari rumah..

Unplanning punya jalan-jalan..
Sebab haritu dari malam sebelumnya hujan tak henti2 kat JB ni.
Sampai ke pagi tu pun masih hujan lagi..
So, jenuh fikir nak jalan2 ke mana..
Asal planning nak berOMBAK RINDU kat Cameron..
Tapi ada yang bagitau bahaya dan tanah runtuh time hujan2 ni..
Kami postponed dulu cuti2 ke Cameron tu..
Last2 pilih MELAKA jer lah senang..
Lagipun dah call semua hotel...semua full booked..
So balik hari lah jawabnya..


Gambar lepas kami bermandi manda di Melaka Wonderlands..
Gambar2 mandi manda?? Non adoooooo..
Sebab tak der sorang pun yang nak usung DSLR kami tu..
Sebab masing2 nak main air puas2..
Kalau nak tahu handphone pun tak bawak tau..
Bawak $$ jer utk kudap-kudapan dalam Melaka Wonderlands tu..
Kami keluar dari Melaka Wonderlands kul 6 lebih dah..


Both Damias bersama Ayah Mi...Ayah saudara diaorg lah tu..
Dah 1 minggu datang jalan2 kat JB main ngan Both Damias..
Malam tadi dah balik kelantan pun..
Huhuhu..pasni tak da sapa lah nak layan kerenah2 both Damias kat rumah ni..
Kalau tak setiap pagi before gi office, main2 kat taman depan rumah dulu..
Kalau balik keje awal pun dalam kul 6 cam tu, Ayah Mi bawak both Damias gi taman kejap..
Sikit2 Ayah Mi, sikit2 Ayah Mi...lepas ni melepek kat ibu ngan ayah jer lah jawabnya..


Tak sampai 5 minit keluar dari Melaka Wonderlands tu..
See!! See!!..
3 penumpang kat belakang semua zzzzzzzzzz..
Macam2 gaya ada tu..hehe.
Al-maklum ler kepenatan...

p/s: Kesian Ayah Mi...banyak slide yang adventure2 kat Melaka Wonderlands ni...tapi tak ada siapa pun yang nak main ngan ayah mi...ayah damia?? Hurmmm..naik sekali jer slide..terus surrender...ibu?? Hahahaha..lagi ler...jangan harap nak naik slide2 ni kecuali hati dah terpaksa sangat2..

p/s: Kebetulan pulak masa ke Melaka Wonderlands ni...tiba2 terdengar org panggi "ayu!! ayu!!"...ekekekeke...terjumpa blogger lah pulak kat situ....kalau nak tahu, dia pun ada buat entry best2 pasal ke Melaka Wonderlands tu...jeles tul tgk dia snap2 guna DSLR...klik-klik sini nak tahu siapa blogger yang kami jumpa tu..

p/s: Otw balik JB...singgah medan ikan bakar yang femes kat Muar...kat mana tu?? Tungguuuuuu....
Berbaloi2 makan kat situ sebab harga memang murah-murah...betul lah org cakap kat situ harga memang murah dan sedap..


 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
 
Post a Comment