Friday, December 16, 2011

Hari mengedit gambar dan siapkan photobook sedunia...Cun tak??


Fuhhh...penat tangan dan jari jemari ni..
Since dari pagi sampailah ke saat ini, 
tangan dan jari jemari ni tak henti2 lagi mengedit gambar2 photoshoot dan photobooks..
Ada tu yang lama dah siap, baru sempat nak upload..
Ada tu tgh pulun ni.
Ada gambar yang the latest tu masih tak berusik lagi..

As usual...ayah damia akan snap2 gambar.
Dan ibu yang akan tolong edit gambar setakat mana yang boleh..
Ni ayah damia tak ada bawak budak2 gi lawatan kat Zoo Johor dan buat assignment..
So, awal2 lagi dia dah amanahkan suruh ibu siapkan layout photobook dan edit gambar photoshoot..
Saja lah tu tak nak bagi ibu senang lenang berFB dan blogging...
Tak pa...janji ibu dapat pengerasnya dari ayah damia...MASYUKKKKKK!!!


Gambar photoshoot masa 11.11.11..
Cun tak ibu edit...hehe
Guna Adobe Photoshop dan Photoscape..


Hobi ibu memang snap2..
Lepas snap2 suka edit2 gambar ..tapi tak lah terror sangat..
Yang sedang2 aja boleh lah..


Photoshoot kat Taman Pulai Indah..



Yang ni pulak utk customer from Sabah...
Wahhhh..nampaknya customer from Sabah memang suka buat photobook ngan 
khai mohd photography ler...Yang ni photobook type PHOTOWINDOW...


Photowindow type..


Ni pun sama ngan customer kat atas..
Dia tambah lagi satu photobook paling besar punya..
PhotoWrap type..


Suka tgk gambar cantik2 ni..


Yang ni from customer Zulhairi..
Customer dari Melaka..
Photobook jenis photowrap


Alhamdulillah...Photobook from Khai Mohd Photography makin dikenali hingga luar negeri..


Yang ni customer from Shah Alam...
Cantikkan gambar2 dia..
Disebabkan terlalu banyak gambar..
Sampai buat 2 photobook type photowrap yang paling besar tu..


Sukanya tgk lokasi2 pre wedding diaorg ni..
Nak tahu kat mana tak gambar ni di shot??
Kat perlis youuu...jauh tu..


Owhhh...sukanya pre wedding cam ni..
Nampak damai dan tenang kan..
Alhamdulillah...rezeki Allah tak pernah putus2..
Ni pun masih ada lagi gambar2 customer yag tak berusik...
Ayah damia cakap, kalau ibu siapkan ikut dateline...nanti dapat bonus...yeayy..
Hobi derrrrr....so penat cam mana pun enjoy buat editing ni..


p/s: See, macam mana tak sibuk, pagi ngan tuisyen, petang ngan kebaya, time free jer ngan khai mohd photography....nasib ler ayah damia tak membebel kalau dapur tak berasap lately atau pun baju hantar dobi jer utk gosok2...


p/s: Tu tak masuk lagi gambar2 from kebaya dan students tuisyen tu...apa2 pun...alhamdulillah..semua dah permudahkan...dah lantik sorang PA utk jaga both damia depan mata dan tolong buat mana2 kerja yang patut....yeayyy


p/s: Yang nak buat photobook atau photoshoot, feel free to drop by @ KHAI MOHD PHOTOGRAPHY
(wAlaupun dah lama tak updated gambar dalam blog...huhu)
Nak lebih senang, search KHAI MOHD PHOTOGRAPHY kat FB yer...

 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
 
Post a Comment