Saturday, December 3, 2011

Apa yang best, tak best dan lucu tentang OMBAK RINDU???

Meh sikit nak buat review pasal filem OMBAK RINDU ni..
Semalam tak sempat pulak nak buat review..hehe

Yang tak best!!

1. Adoiii..mula2 start citer lagi Azizah Mahzan dah seksi...pakai baju renang yang terdedah bahagian atasnya...yang lagi tak best tu, aaron siap peluk lagi masa tu..haishh..memang tak best langsung..

2. Bukan setakat tu jer..yang tak bestnya juga, awat ler mak aaron (azizah) tu terover sangat dalam filem tu...ngan gaya yang bongkak serta gedixxx terover gitu...tak pe..think positif...tu hanya lakonan sahaja..tapi tetap tak suka jugak..

3. Tak suka lagi pasal rambut Lisa yang baru balik dari Luar Negara tu...alahai..macam tak kena jer potong rambut depan cam tu..habis 1 panggung ketawakan Lisa time tu...huhu

4. Yang tak best lagi, apesal mesti ada adegan peluk2 aaron ngan pelakon2 pompuan dalam filem tu??? Mula2 peluk Azizah Mahzan, pastu of coz ler Maya Karin kan, then Lisa Surihani, tgk2 sempat lagi peluk bagai nak rak ngan Julia Ziegler...haishhh...dasyat..

5. Hahahah..nak tergelak tgk perut muncit Julia masa dia tgh kejar Lisa Surihani kat office tu...adoii..jelas dan nyata lagi nampak perut muncit tu!! Sapalah yang pilih baju tu utk Julia tu..

6. Alahai..banyak juga rupanya adegan peluk2 atas katil aaron ngan maya masa mula2 start citer tu...huhhh...bukan lah tak suka...cuma tak best kan kalau yg tgk tu budak2 yang tak kahwen lagi macam student2 tu...pastu mulalah dalam panggung saja2 buat bising time adegan2 tu...huhu..tapi saya suka!! hehe

 See!!! Bersungguh nak tgk filem ni, sampaikan dengan baju2 uniform pun tak sempat nak tukar..

Yang best!!!

1. Semestinya lah setiap kali aaron aziz keluar, dengan gaya machonya, dengan gaya gentlemannya...membuatkan peminat2nya cair...walaupun bawak watak jahat...tak nampak jahatnya tu...haha..

2. Suka watak Maya...menjiwai sungguh Maya watak Izzah tu...Izzah mengajak penonton sama2 menangis dalam filem tu..

3. Lisa pun best..dah banyak kalikan dia berlakon watak antagonis cam tu...memang sesuai dengan mukanya kot watak2 cam tu...tapi Lisa berjaya membuat org benci kat dia...

4. Ni tak tahu best ke tak...tapi nampak aaron menitiskan air mata aslinya dalam filem ni...rasanya ada 3 kali kot yang betul2 aaron nangis ...time tu jugaklah air mata ni bercucuran membasahi pipi...best best best...sebab sama2 dapat menghayati watak tu bersama aaron..

5. Banyak adegan romantik2...secara tak langsung memberi idea pada hubby aka ayah damia cam mana nak ngurat ibu semula...haha

6. Lokasi yang best, cinematogaphy yang best, dan yang paling best wowwww..OMBAK VILLA yang didiami Izzah tu sangatlah cantik!!!! Tenang jer rumah tu rasanya walaupun nampak macam kampung2 style...owhhh kalaulah saya ada rumah cam tu!!! hehe..berangan..

7. Overall memang citer ni best!!!! Confirm nak repeat lagi tgk filem ni....beli DVD pun jadilah...

My hubby yang sempat tukar baju batiknya haritu..nasib baik ler ada baju T-shirt yang berita harian bagi masa fashion show aritu, leh gak pakai time terdesak...hahaha..tak sanggup ayah damia pakai batik tgk movie katanya..


Yang Lucu!!!

1. Eekekek..lucu jer masa Lisa nak cabut cincin kat jarinya lepas Aaron cakap nak batalkan perkahwinan tu..lama betul dapat cabut cincin tu, lepas dah boleh cabut, pakai balik pulak tu..masa tu 1 panggung ketawa!!!

2. Hahaha..boleh pulak time aaron dan maya tgh peluk2 kat depan pantai tu sehari sebelum aaron kahwin ngan Lisa, tiba2 kat belakang tu ada pompuan pakai baju pink enterframe...agaknya tak sempat  nak sunting kot...hehe

3. Masa aaron nak peluk Maya atas kerusi tu, pastu maya pun cakap "Ya Allah, lindungi aku, Ya Allah, lindungi aku"..terus aaron tak der mood nak peluk2 maya..haha..masa tu nampak tension giler muka Aaron...ekekekeke...

4. Masa aaron suruh Maya picit kaki dia...pastu leh pulak cakap "atas sikit"...pastu cakap "dekat sikit"..adoiii..memang sweet lah adegan tu...ai likeeee..

Ok lah setakat tu je lah review saya utk filem OMBAK RINDU..
Ni pun rasanya macam dah terlebih review...hehe..
Nak tahu best ke tak filem ni, boleh tgk sendiri kat Panggung...
TAPI memang sure best lah...saya bagi 4.9/5 bintang boleh??? hehe

Last but not least!!!

Gambar dari googled!!

Jangan tgk pada adegan yang membuatkan adrenalin kita naik tu..
Tapi tgk pada bilik yang transparent tu..
Woww...cantik sangat ..ala-ala resort dah bilik tu..
Suasana yang nyaman dan menghijau..
Angin sepoi2 menghembus masuk dalam bilik..
Hahaha..sampaikan ayah damia cakap..
" Ni kalau tak sempat tutup langsir masa nak ehem2 ni, confirm ramai yang skodeng"..

hahahaha...

Moral of the story??
Saya beruntung sebab suami saya buka pelakon...kalau suami saya pelakon, saya tak sanggup tgk adegan2 atas katil tu dengan pelakon perempuan lain...Alhamdulillah...Khairuddin Muhammad adalah Aaron Aziz saya...

Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
 
Post a Comment