Thursday, December 8, 2011

Girl's Hair Cut Day!!

Dah nama pun pompuan..
Maintenance bulanan wajib ada..
Cuma kekerapan utk kita buat maintanance tu jer..
Tak kira pompuan KECIK atau pompuan DEWASA..
Masing2 ada maintenance bulanannya tersendiri..


Kisah jumaat lepas..
Lepas ayah damia solat jumaat, tiba2 datang pulak hajat yang bertangguh-tangguh nak gunting rambut aleesya ni..bukanlah gunting pendek sangat...cuma gunting mana rambut yang kat hujung2 tu..


Cer tengok rambut aleesya yang kat hujung2 tu..
Dah tak staright...ikal2 dah..tu yang nak gunting tu..


See!! Lepas gunting kan nampak teratur sikit rambut aleesya..
Dok diam jer dia atas kerusi tu control cun..
Org suruh senyum pun jual mahaiii..
-
-
-
-
-
Lepas giliran Aleesya, giliran ibu pulak gunting rambut..
Kalau nak tahu, sob sob sob..ibu potong separuh rambut panjang ibu..
Ayah damia ler yang nak style rambut cam dalam gambar tu..
Tak pe lah..at least rambut ibu still panjang lepas paras bahu..
Sayang ooooo tgk rambut sendiri banyak giler kat lantai tu..
Dah lah rambut sihat dan lurus..(kata tukang gunting rambut tu)
Opsss..gambar ibu gunting rambut tak ada lah yer....kang jadi isu sensitiviti pulak tayang potong rambut dalam blog ni..:)
-
-
-
-
-
-

Dah lepas ibu gunting rambut, giliran ayyunie pulak..
Actually ayyunie baru jer gunting rambut seminggu sebelum raya aritu..
So, sayang nak potong banyak2..
Just trim jer mana yang patut..
Terutama rambut depan tu yang dah menutupi mata ayyunie..
Boleh pulak buat lawak cam kat atas tu time org nak amik gambar dia..


Ketiga-tiga perempuan kesayangan MR. KHAI gunting rambut aritu..
MR. KHAI tak gunting rambut?? Tak pe, biar  rambut dia panjang cam aaron aziz...hehe
Yang pasti MR. KHAI yang jelaskan bil gunting rambut haritu..


Potong rambut macam amoi..kata both damias...hehe

p/s: Alhamdulillah..ayyunie + aleesya memang tak ada masalah dari segi nak gunting2 rambut kat saloon ni...malahan diaorg yang volunteer tanya bila nak gunting rambut...kalau dah pompuan, memang melaram jerlah kejenya tak??? Eh, anak uols takut tak gunting rambut kat saloon????



 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!! 
 
Post a Comment