Sunday, February 7, 2010

::E71 - MIMPI MENJADI REALITI ::

Masihkah anda ingat dengan entry ni??
Kerana nak sgt DSLR tu ibu sampai termimpi2 kan...
Kali ni ayah damia lak yg termimpi2..
(bukan mimpi akhil baligh ok)
-
Actually dah lama ayah damia dok usha E71 ni...
Tapi memandangkan benda ni tak lah penting sgt coz hp yg digunakan sekarang (Nokia Navigator 6190) pun masih elok..
So tak lah beria2 nak beli walaupun ibu tahu ayah damia memang minat giler dgn E71 tu..
(coz pakej cukup lengkap....all in 1)
-
Sabtu lepas pagi2 buta lagi (around 5am)
Tiba2 ayah damia dok usap2 manja kat ibu..(ehem..ehem..jgn pk bukan2 ok)
Ikuti perbualan kami dalam bilik yg gelap gelita dan kesejukan air cond yg  melampau itu

ayah: Sayang..... jom gi jogging
ibu: (dalam keadaan mamai) pesal lak ni...tba2 nak gi jogging
ayah: nak support syg lah...kata nak kurus..
ibu: malas lah....ngantuk ni..semalam tido lambat
ayah: abang mimpi dapat hp baru lah
ibu: pakai je lah yg ader tu..
ayah: ntah...abang mimpi ader org nak bagi E71
(wah..wah...sekarang kalau nak minta apa2...siap mimpi2 lagi yer...ekekekekek...trick ni...nak suruh ibu hadiahkan hp kan)
-
Tapi bila memikirkan kesanggupan sang suami sanggup belikan apa saja untuk si isteri tatkala diminta....terus ibu pun dah nekad nak belikan hp baru untuk ayah ....walaupun sebenarnya ibu memang dah rancang nak bg hadiah hp untuk birthday ayah damia next month.....huhuhuhu...ni kena pk balik lah nak bagi hadiah apa ni....jenuh nak pk ni....
-
Sabtu ari tu sambil weols shopping2 (dari jam 11 pgi  - 6 ptg ok)...sempatlah survey2 hp yg diidamkan itu....either nak beli nokia X-Press 5800 (klik sini nak tgk gambar)atau Nokia E71 ni...akhirnya pagi ahad tadi memang sah mimpi ayah damia menjadi realiti....

 
 Actually ayah damia berkenan jugak kat X-press 5800 tu, tapi bila difikirkan sedikit kesukaran dengan menggunakan touch screen, maka inilah pilihan ayah damia....

 
 Boleh ber wi fi tanpa sempadan lah ni.....terutama kat rumah....dah tak yah buka lap top lagi....
 Sapa2 nak tahu harga + spesifikasi E71 ni, boleh klik sini


p/s: weekend kali ni memang sibuk dengan agenda shopping menyopping.....terutama memang susah nak cari "batik theme" untuk ibu dan ayah...coz kami nak sedondon dan secocok (cewah)....akhirnya pareo menjadi pilihan....tapi tak sure nak buat stail cam na...macam2 idea ader..

p/s: tak tahu nak buat entry weekend cam na...banyak sgt tempat dan xtvt yg dilakukan...kalau sempat ader lah idea nak buat n3 baru...

p/s:rasa sgt tak senang hati kalau tak reply komen2  yg kawan2 semua tulis kat setiap n3....maaf yer kawan2...masa sgt lah terhad walaupun kita tahu masa ader 24 jam...dan kita yg uruskan masa...jgn serik tinggalkan komen yer....will try to reply it a.s.a.p........

p/s: abanggggggggggg...tiba2 lak sayang termimpi-mimpi nak gi___________________________
(sila isi tempat kosong itu yer ayah damia)

p/s: alhamdulillah....hari sabtu ari tu ibu sempat buat amalan jariah....first time buat jariah macam tu...semoga ALLAH perbanyakkan lagi rezeki kami untuk dikongsi bersama2....aminnnnn......

Post a Comment