Friday, February 5, 2010

::Friday Outing & Secret Recipe::

Hari ni ibu tak keje pagi....yeayyy.....so boleh lah temankan Aleesya gi school....Sehingga hari ini, Aleesya masih memerlukan ibu dan ayah untuk menemaninya dalam kelas...kalau tak Aleesya akan menangis lagi.....huhuhu..cuma apa yg ibu nampak kalau ader ibu ayah dalam kelas, Aleesya cepat bergaul dengan friends kat school...
-
-
Segan gak kalau asyik temankan Aleesya dalam kelas, walaupun cikgu dia nampak macam tak kisah.....heheheh.....tapi hari ni ibu ader geng....sorang students baru from IRAN juga ditemani oleh ibunya...so, tak lah ibu segan sgt...
Tapi serious cakap, dari pandangan seorang ibu, rasanya kalau nak hantar anak2 below than 4 years ke school, kalau boleh biarlah parents temankan...
(Pernah dengar ader org ckp yg sesetengah tempat belajar tu, boleh parents atau maid yg masuk sama2 dalam kelas tu supaya anak2 lebih fokus dan tak terabai, tahu tak sekolah mana tu yer???

Sebab apa???? Huhuhuhu...sedih tgk students terabai akibat cikgu terlalu fokus kepada seseorg murid...bila cikgu dah fed up sebab students tu buat tak layan atau malas baca, terus dibiarkan students tu dengan dunianya sendiri..
(ni betul2 apa yg ibu tgk depan mata ok)
-
-
Yg lawaknya tu, ari ni ader sorang student chinese yg sama kelas ngan Aleesya pangil ibu "teacher"....ayah damia pun pernah kena gak kena panggil "teacher"...ekekekek...agaknya dah selalu sgt kat situ, sampaikan org pun panggil teacher....
-
-
Eh eh...tajuk lain, kenapa citer lain lak...ok lah..ok lah...selalunya kalau lepas school, Aleesya akan TUNTUT gi Jusco...Kenapa???? Coz ibu janji ngan Aleesya kalau Aleesya ikut apa yg teacher ajar then tak nangis, memang ibu ayah damia akan bawak Aleesya gi Jusco..
(Sah2 Jusco Taman U tu belakang Smart Reader  tu jer)
-
-
Tapi hari ni langkah panjang sikit...coz dah boring sangattttttttttttttttttt dengan Jusco Tmn U tu....So, decide bawak Aleesya gi Jusco Bukit Indah....I likeeee kalau gi shopping complex on weekdays....macam2 boleh tilik dan window shopping..
-
-
Jom layan gambar
-
-

 
 Tak sah yer kalau gi Jusco ni tak naik benda alah ni..
Lagipun senang ibu nak tolak...
Kalau tak nak dukung je lah Alesya ni

 
Tapi tak every time Aleesya nak naik..
Kadang2 nak jalan, kadang2 nak dukung...
Layan je lah...
(Opppsss....tercekci lak)

Dah habis jalan2...maka decide nak lunch kat Secret Recipe..

 
 Sementara tungu main course sampai, kita minum dulu...

  
 Ni untuk ibu yer...nama??? Malas nak ingat...

  
 Ni menu ayah...nama?? Ntah apa ntah yg ader nama kebab2 tu..

  
 Aleesya makan sendiri yer..
5 minit jer makan sendiri tu...
Pas tu mulalah cakap
"ibu suap yeh"

Sebelum balik sementara tunggu ayahdamia bayar parking..
Aleesya posing dulu...

 Agak2 apa yg ditunjukkan oleh Aleesya tu???


Post a Comment