Saturday, February 13, 2010

::CNY Party, Jusco and Pizza::

Semalam adalah hari terakhir sesi persekolahan sempena cuti Chienese New Year.
So Smart Reader tempat Aleesya belajar ada buat CNY Party..
Semua ibu bapa digalakkan hadir untuk sama2 memeriahkan Party tersebut disamping boleh tgk anak2 buat persembahan....
Untuk ibu lak bukan digalakan, tapi memang wajib kena temankan Aleesya ni...tapi Aleesya tak buat persembahan yer....nak belajar pun takut2, lagi lah nak buat persembahan kan...
-
-
Konsep Party ni konsep Pot Luck...So students digalakkan membawa apa2 jua makanan HALAL..
Huhuhu...disebabkan ibu balik keje malam...so tak de lah nak prepared anything to her...
Kalau ader stok drummet atau nugget dalam peti tu, leh jer suruh bibik gorengkan...
Tapi stok dalam fridge semua dah tak der gara2 weols nak pergi holiday...
-
-

Jom layan gambar


 

Yg ni time assembly..
Mana Aleesya??? Mmmm...apa lagi atas dukung lah...

 

Yg ni pulak time students 3y and 4 y buat persembahan..
Lucu tul budak2 ni..
Bukan students yg bersungguh, tapi teacher kat depan tu yg berpeluh2 buat persembahan..
Budak2 ikut je lah apa yg teacher buat....haru biru semua pergerakan...


  
Yg ni pulak time students 5y buat persembahan
Ok lah sikit berbanding ngan student 3 & 4 years..

  
Yg ni of coz lah nampak cam well prepared coz dah 6 years kan..
Semua students from 3y - 6y buat persembahan lagu CNY...

  
Hah ni dia....baru nampak gambar Aleesya...habis tu asyik berkepit ngan ibu jer..
Sebelah tu classmate Aleesya, nama dia fatiah...

  
Control lak anak ibu ni...suruh senyum pun leh jual mahal lagi...

  
Nama teacher ni teacher Ayyunie
(samalak ngan nama adik Aleesya kan)
Susah betul teacher2 nak bergambar ngan Aleesya ni..
Last2 kena duduk atas riba ibu gak baru boleh snaps2..

  
 Kalau dah dalam classroom , Aleesya nampak more comfortable...
Tak lah dia takut sgt...makan pun ok...
May be Aleesya takut crowd coz tak biasa cam tu...
Yeayyy...Aleesya dapat Ang Pau..
Tapi dalam tu sweets yer...

  
JENG...JENG...JENG..
akhirnya sempat gak ibu gi beli kek ni utk school Aleesya..
Nasib kedai kek SDS tu buka awal...
So sempat lah rembat kek ni..
Bolehlah untuk budak2 makan kan...
-
-
-
-
-
-
DAH HABIS SCHOOL APA LAGI, ALEESYA MULALAH TUNTUT NAK GI JUSCO..
(dah tabiat dah ni...tak leh buat apa....)
Kebetulan ibu dan ayah damia pun nak gi cari some Groceries kat Jusco, 
Cari bekalan untuk pergi holiday....
Ibu pun sambil2 tu sempat lai shopping baju dan legging yer..
(ayah kata:'tak habis2 lagi ke?? Ni lah masalahnya kalau ader duit lebih dalam tangan ibu")
Eceh....cakap org abang pun terjebak sama shopping ok....
-
-
-
-
-
Dah habis shopping2....mulalah cari tempat makan walaupun perut tak lah lapar mana...
Kiranya senang settle terus makan lunch..
Balik rumah dah tak yah masak2..
Coz satu barang apa pun tak kemas lagi ...huhuhu
Jom layan pics kat Pizza Hut
-
-
-




Eh eh...sejak bila lak ader service yg boleh tekan2 kat botton tu...
Nak bayar bil, nak order n nak cancel..
Fuh...canggih betul zaman sekarang...nak order main tekan2 jer..


  
Huhuhu..kesian Aleesya...dia nak tulis2...tapi Pizza Hut tak provide pensil....so terpaksalah ayah pi cari kat kedai magazine tu.....pantang betul jumpa kertas, mesti minta pensil..

  
fuhhh....khusyuk betul anak dara ni....

  
 Masa ni kakak2 kat seat belakang tu tgh main2 ngan Aleesya..

  
 hidangan ibu

  

hidangan ayah....

p/s: tak makan pun pizza tu...tapau bawak balik coz ayah damia dah kenyang makan mushroom soup ngan garlic bread..

p/s: ibu pun tak habis makan....ntah kenapa macam tak lalu jer...

p/s: sekadar berkongsi....ALHAMDULILLAH....Aleesya cepat tangkap apa yg diajar oleh teacher....tapi ibu n ayah pun ajar gak... terutama dlm keta....now Aleesya mcm dah boleh baca kebanyakan yg diajar untuk SMART READER LEVEL 1 ni....pas tu ader lah sorang teacher ni tanya ibu Aleesya minum susu apa? Coz walaupun Aleesya baru...tapi better than sudents yg reg masa Dec 2009....jawapannya ENFAGROW A+...

p/s: Since last wek, Aleesya dah gi school twice a week jer....kiranya mcm tutorial... kenapa??? coz mana leh tahan hari2 tunggu Alesya kat school...ibu n ayah pun ader keje gak .....nanti2 kalau Aleesya dah tak takut gi schol..akan convert ke kelas yg everyday... 

p/s: Autopublish



Post a Comment