Friday, February 12, 2010

::BATIK THEME - NAK PAKAI YG CAM MANA NI??::

Weekend lepas, hari sabtu dan ahad, jenuh nak cari baju batik tau....actually kalau kebaya dan kurung batik tu memang banyak jumpa...tapi saja nak cari lain drp yg lain....lagipun baju kebaya dan kurung dah biasa pakaikan.....so decide nak pakai pareo....huhuhu..ingat ke senang nak cari pareo...rupanya susah gak erk...tambah2 lagi kalau nak matching ngan kebaya pendek...susah nak cari mix and match yg sesuai...
-
Bila dah jumpa miz and match yg sesuai, kena pk utk ayah damia lak coz weols nak sedondon dan secocok...susah lah yg teramat untuk cari yg matching ibu ngan ayah damia punya....dari Danga City Mall ke Danga Bay, pas tu ke Plaza Kotaraya, pastu beralih ke Jusco lak....alih2 decide cari lagi keesokan harinya.....Boleh tahan gak harga pareo ni yer....walaupun nampak so simple.....
-
Ahad pagi after beli Handphone Nokia E71 ayah damia, maka weols cuba nasib kat Larkin pula....disebabkan malas nak pk banyak coz dah penat memilih dan mencari pareo serta baju ayah damia, maka beli je lah apa yg ader kat situ......dan jangan tak percaya yer...harga yg ditawarkan di Larkin adalah separuh harga berbanding harga2 yg ditawarkan di Shopping mall....ok lah..setakat nak pakai utk Dinner tu...tak lah rasa membazir sgt...
-
Dah jumpa baju ayah damia dan pareo yg sesuai tu, masalah kena cari baju kebaya pendek lak utuk match...walaupun sebenarnya dalam hati nak pakai pareo yg ikat kat leher tu....standby je lah beli kebaya pendek tu kot2 rasa tak sesuai.....cari lagi.....fuhhh...pas tu saja2 gi jengok2 kat Arked MARA larkin tu coz kat situ kan 100% kedai bumiputera, so takan tak der kebaya pendek kan...
-
Dah jumpa yg berkenan tak der saiz lah pulak.....huhuhu...nampaknya kena kecikkan bahagian punggung ni :).....akhirnya ibu pun beli lah kat FIRST LADY.....nasib baik ader yg berkenan setelah hampir satu jam fitting dan memilih kat kedai tu....ayah damia???? Dok asyik sgt ngan E71 dia tu lah...tu yg tak membebel sgt..kalo tak harus berdesing telinga dengar " amik je lah apa yg ader..boring dah ni".....ekekkekek...
-
 Dalam banyak2 butik yg pergi tu, kat sini jer sempat ayah snaps gambar ibu cuba2 pareo tu...coz kat sini ader tempat menunggu...so ayah damia lebih relax ....lagipun butik ni memang selesa + salegirl dia amat peramah...

 

 Sesuai ke pakai pareo ngan kebaya pendek ni dengan ketinggian ibu....ayah damia nak style yg nampak elegan dan korporat sikit...tak nak nampak vogue sgt....pendapat uols??
Lagi satu kalau pakai cam ni sesuai pakai selendang atau tudung ekin atau ariani tu erk??

  

Tak tahu pun nak ikat pareo ni cam na?? First time ni cuba pareo..
  

Mmmmm..nampak cam ok gak kan kalau pakai pareo ni...
 

Untuk gaya yg lebih vogue, ingat nak pakai stail cam ni....kat dalam tu pakai inner hitam dan legging hitam...tapi nampak cam vogue sgt lah pulak...sedangkan ayah damia pakai baju batik biasa2 jer...
(kes tak nak isteri lebih glamer dr suami la ni...ekekekek...)

-
Walau apa pun....pareo ibu dah beli, kebaya pendek pun ibu dah beli...tapi bukan design di atas yer... kita tunggu je lah nanti apa yg ibu pakai.....insyaallah pasti akan upload dalam blog ni punya.... 
-
Tapikan sebenarnya kan ayah damia kata ibu lebih cantik dan menawan kalau pakai pareo tu  style cam ni, memang dah try jadi model pun depan ayah damia......tergoda youuuu ayah kata.....erkk???Selama ni tak tergoda ke??



  

 
Aduss...yg cam ni tak pernah cuba lagi yer epan ayah damia....segan youuu nak cuba cam ni..kang citer lain lak yg bakal terjadi lepas tu.....ekekekek




p/s: huhuhuhuhu.....aleesya belum ader lagi pakaian yg sesuai utk tema batik ni..susah2 pakai gaun je lah...ingat nak pakaikan pareo gak kat aleesya, tapi mana ader pareo utk todler..

p/s: best oooo masa weekend lepas... bukan setakat batik jer di cari, baju2 lain pun banyak gak shopping....leh buat stok baru....lain yg dicari, lain yg dirembat.....tapi memang puassssss hatiiiiiiiiii..


Post a Comment