Thursday, February 11, 2010

::Tamat sudah citer di Singapore Zoo:

Sambung lagi citer yer...

-
-

 

 Dah lepas jalan2..maka haruslah cari tempat makan kan...
Kami lunch agak lambat yer...around jam 3 pm..
Cantik kan suasana dalam Restoran ni...
Siap leh landing2 lagi atas sofa yg disediakan

 
 Tak tahu nak makan apa...
Coz restoran ni chinese style...tapi HALAL..
So decide makan chicken rice ni je lah..
Aleesya pun leh makan gak coz ader sup..
Tapi yg tak tahan tu makan nasi dalam mangkuk lorrr...
Adusss...susah betul nak makan..

  
 Hidangan untuk ibu
  
 Dah lepas makan sesi bergambar lagi....
  
 Banyak2 show yg ader, "Elephant Show" ni je lah sempat weols tgk..
Yg lain2 semua terlepas waktu...
Show ni start around 3.30pm
Eh eh dah terbalik lak....Kakak minum susu, adik minum ribena....
(Ayyunie tu acah jer tu)
  
 Ya Allah...b4 Elephant show tu start, Ayyunie bukan main happy lagi...
Nak buat cam mana....org sekeliling sibuk meng"agah" dan main2 ngan Ayyunie...
Ayyunie pun apa lagi...senyum2 kambing ler....ekekeke..
Tapi AWAS!!! Jangan sesekali nak pegang Ayyunie...pasti dia akan menangis dgn org yg dia tak kenal..
Alesya lagi lah..tak yah cakap...memanjang jer takut ngan org...

  
 Serius cakap, tak der koleksi pun gambar Ayyunie ketawa cam ni..
Boleh buat koleksi ni...
  
 Dah pandai clap2...
  
 Masa ni Ayyunie terkejut tgk4 ekor elephant keluar sambil mengeluarkan bunyi..
Cepat2 dia peluk ayah damia...
Sweetnya chinese girl sebelah ayah damia tu...
Suka betul chinese girl tu main2 ngan Ayyunie...
Siap amik pics lagi...
  
 HAHHHH!!!! Teka apa elephant ni buat??
Dia sembur air guna belalai dia...
Nasib baik bahagian yg weols duduk tu tak kena sembur...
Kalau tak takut gak nanti kena kamera...

  
 Around 4.30pm...Elephant show pun tamat...
Maka decide nak balik coz teramat penat...
Masa ni Ayyunie dah selamat zzzzz..
(Boleh lak tertido masa elephant show tu)
Tiba2 otw ke carpark tu ternampak animals ni..
Jakun tau coz tak pernah tgk..
Apa nama ni??
  
Ooooooo...rupa2nya nama animals ni "babirusa"...
Hiks....pelik tul nama...
Tapi nampak badan dia cam "pig"...tanduk dia tu cam "deer"

  
 Kenapa ader signboard ni..
Coz masa ni tgh boring tunggu Aleesya gi Pee..
Terkejar2 tau cari toilet ni.
Coz toilet kat sini sgt limited..
Alhamdulillah..setakat ni, kalau kita suruh Aleesya tahan, dia boleh jer tahan...
Cuma kalau betul2 dia tak tahan, dia akan merengek2 tak habis...
So senang lah kan...
  
 Ayyunie masih zzzzzzz
  
 Bergambar dengan Replika "cow"
  
 Bergambar lagi...
Tahukah anda?? Tiger di belakang itu dibuat dengan menggunakan bunga2 sahaja???
Kagum2...pandai betul diaorg ni...so creative....
  
 Sebelum balik, tempat wajib semua org bergambar..
Masa ni Ayyunie tido..
Disebabkan nak juga bergambar ber4...maka paksa Ayyunie bangun dr tido..
Kejam tak ibu???

  
 Bergambar lagi sebelum balik....
 

Suka gambar ni..nampak Ayyunie innocent
-
-
-
-
Dan akhirnya tepat jam 5:30pm.....weols pun bertolak lah balik Malaysia...
Jalan??? Macam biasalah jam...
Sampai rumah kul 7:30 pm...



Post a Comment