Thursday, February 18, 2010

::SPA MANJA - kami menjakan diri disini::


 Selasa petang hari tu, disebabkan tak der apa nak buat, ayah pun ajak ibu gi SPA.....
Katanya nak cover balik keletihan masa gi holiday kat cherating...
Mahu tak letih....konvoy ke cherating lebih kurang 66 buah Wish + Stream...
So, agak memenatkan jugak berbanding kalau gi holiday secara solo...
-
-
Lepas asar, kami pun gerak ke SPA MANJA kat depan Mutiara Hotel ni...
SPA MANJA kat sini lokasinya kat rumah corner lot ok..
Tapi telah diubahsuai hinggakan SPA ni nampak begitu unik dan elegen...
Ala2 SPA-Q gitu..
Lebih kurang konsep bali lah...
Tapi masa weols pergi tu semuanya full house..Paling cepat pun kena buat treatment jam 7 malam...
So, dia cadangkan kalau nak cepat try to go SPA MANJA kat The Zon Regency Hotel, Stulang..
-
-
Lepas buat appointment kat SPA MANJA kat Stulang tu..
Sempat lagi ibu + ayah gi shopping some groceries + makan2 kat SR...
(memang addicted tom yam kung ni...dah 2 hari turut2 makan kat SR ni)
Dah habis shopping2, around 8 malam, kami pun sampai lah SPA MANJA ni..
Hanya ader sorang customer jer masa tu...
Pelanggan tak seramai kat SPA MANJA depan Mutiara Hotel tu...


 

SPA MANJA yg kat ibu gi ni, lebih PREMIUM coz lokasinya dalam hotel 5 bintang...
So harganya pun ader up sikit berbanding ngan SPA MANJA yg ibu gi mula2 tadi..
  
Cantik tau dekorasi SPA MANJA ni...kebanyakannya konsep Bali..
Simple but it look nice
  
Ni gambar ayah damia sedang waiting kat sofa sambil2 minum Ginger Tea...
Wahhhh...tak sabar yer nak kena scrub + massage..



 Pemandangan kat luar...
Kat luar tu ader artis2 Chinese tgh buat persembahan untuk hotel's Guest...
Oppppsss..... seksi tul artis2 tu...
Macam Charlie Angels lah tgk artis2 tu buat show...
Seksi tak yah cakap lah...

 
Gambar ni saja2 snap ok...
Coz tertarik dgn keunikan + kebersihan rest room ni..
(dah hotel 5 bintang, haruslah jaga standard kan)
toilet bowl pun canggih...duduk jer, terus ader air pancut drp bawah utk cleankan kita punya *tut tut*
Flush dia pun 5 minit sekali flush sendiri...
Bau tak yah cakap ah...dah macam toilet aromatheraphy dah...wangiiiii....
  
Ibu + ayah amik pakej Two -To -Tango
Selalu kalau kami pergi SPA memang amik pakej for couple...so senang duduk dalam couple room..
Tapi kali ni lain sikit...amik pakej for couple ....tapi bilik separate..
Coz ayah damia ckp nak cuba lain sikit..
Kalau same room nanti ibu + ayah asyik berbual jer..
Nak tido + relax pun tak leh.....hikss...
-
-
-
-
-
-
-
Ni nak citer antara treatment yg kami buat...
-
1. Mula2 tukar baju kepada towel jer..kalau men kena pakai seluar pendek...
2. Pas tu semua barang kemas kena buka
3. Rendam kaki dalam air suam yg berisi limau...pastu therapist akan basuh dan urut2 kaki
4. Baring atas katil, maka scubbing pun bermula...
(adusss...sgt gatal2 + pedih tau, padahal dah banyak kali gak gi scubbing....tapi yg ni memang lain sikit)
5. Dah siap scrub, gi mandi...hehehehe...mandi bilik couple ok...owwwww
6. Dah siap mandi2, time for massage lak...fuhhhh...memang best ah massage dia...ibu pilih aromatheraphy massage 
(sebenarnya banyak pilihan yg kita boleh pilih)
7. Dah siap.....minum sekali lagi ginger tea...and dia pun ader provide biscuit gak...tapi kami tak makan pun..
8. Pas tu bayar lah apa lagi....ekekekeekk...
(Thanks to ayah damia coz telah meng-SPONSOR tretment kali ni...katanya for Valentine Day walaupun ai tak lah sambut valentine.....)

  
Dah siap bayar, bye2 SPA MANJA.....
Nanti kami datang lagi
-
-
-
-
-
-
-
 Sekadar berkongsi pengalaman....tempat yg paling best sekali ibu pernah gi massage ialah kat PULAU SIBU....room service massage....memang best giler....therapist dia massage kita umpama kita adalah queen of the day....tambah2 dalam bilik sendiri lak tu...memang best..best ..best..lah....
-
Tempat paling tak best ialah kat genting - first wold plaza.....aduhai...makin sakit lepas dia massage aderlah...keesokkanya bangun sakit2 belakang ok......tapi kalau pergi SPA chinese memang gitu kot...agak lasak berbanding org indonesia massage....
-
Paling suka foot reflexsology kat Bukit Bintang...kami ader tempat favourite kat situ ok..huhuhu...dah lama tak gi situ, b4 ader ayyunie selalu turun KL...leh tgk pics kat Friendster.......boleh katakan every month gi KL....
-
Foot Reflexsology yg tak best sekali pun kat genting gak....kat dalam hotel apa ntha nama dia, dah tak ingat...
sangat sakit coz lelaki yg massage kaki kita.....hampehhh...
-
Last sekali gi SPA ngan ayah damia dalam couple room ialah masa FATHER'S DAY tahun lepas kat NUSA BESTARI...service????? so so lah......
-
Selalu facial + salun rambut kat salun bawah office ibu ni jer.....sekarang dah tutup.....huaaaa huaaa....ader sape2 suggest kat mana best buat facial kat Johor ni??? 
-
Ayyunie pun dah besar ckit....so bolehlah pk nak maintanance kan diri lak....tapi ongkosnya kena lah ayah damia yg sediakan ok....KATA NAK ISTERI CANTIK DAN AYU KAN....hehehehe...
-
Nantikan pics2 kami gi holiday kat Cherating ok..

OPPSSS...SEBELUM TERLUPA....SAPA2 NAK TAHU PASAL SPA MANJA NI...
BOLEH KLIK SINI.....MUNGKIN KALI NI MASA UNTUK KALIAN PULA MEMANJAKAN DIRI







Post a Comment