Saturday, February 20, 2010

::mengidam ketam::

Kesinambungan entry pergi SPA MANJA tu yer..

Dah lepas gi spa tu, masa utk makan2 lak...

Alang2 kat Stulang, so decide nak makan seafood....

Sebenarnya dah lama ibu mengidam nak makan ketam nipah ni...
Bukan ketam bunga yer..

Otw dari office ke rumah, ader lah org jual ketam nipah ni kat tepi jalan...

Tapi bila difikirkan rumitnya nak siang ketam dan masak ketam ni...

Maka makan luar jer lah lagi senang..

Lagipun aleesya + ayyunie tak der...so senang lah sikit ibu ayah nak menikmati ketam yg berkulit keras ni

Gigit ngan gigi pun gigi yg patah nanti..



 

Hidangan kami malam tu, Ketam masak cili, kailan ikan masin. sambal belacan dan ulam-ulaman...

  

Close up sikit..
1 kg RM50 .....tapi kami makan 2 ekor jer...
Tu pun jenuh nak habiskan 2 ekor ketam tu..
Perasan dalam tisu tu apa?
Hahha tu lah benda alah cam "playar" (salah eja ni kot) utk mengetip kulit ketam tu yer...

  

Akhirnya.....licin ok...
Makan dengan kedua2 belah tangan yer...tak main ler pakai sudu2 ni...
Controllll...
-
-
-
-
-
-
Tapikan sejak akhir2 ni asyik mengidam menu ni jer...
Kalau gi shopping complex jer mesti nak cari menu ni...
Dulu2 addicted gak....pas tu stop kejap....ni start balik addicted..

  
 Agak2 cam mana buat kek ni yer??

 

Tom Yam Kung 
Fuh...udang dan cendawan butang dia...memang powerrr...

p/s: Kami makan disini b4 gi SPA MANJA tu..

p/s: Mengidam tak bermakna ader ISI yer......sajer tekak gatal nak makan...
Post a Comment