Thursday, February 11, 2010

::Singapore Zoo - Part 2 ::


Sambungan dari part 1 yer...

Lepas dah gi round2 dgn tram tu, maka weols pun jalan2 lah area Conservation Centre ni...
Banyak gak knowledge yg dapat berkenaan dengan extinction and endangered animals...

Tapi tak semua tempat weols sempat redah....coz ader yg kena masuk cam hutan2...
Pas tu masa tu lak Ayyunie tido, takut terjaga....


 Aleesya mencebik coz takut kat binatang ni
  
Jangan tak percaya yer kat Singapore zoo ni ader satu tempat khas untuk Children have fun..
Macam2 ader dalam tu...salah satunya ialah Water Play ni...

  
Begitu havoc sekali kat sini yer..
Aleesya minta gak nak swim..
Tapi tak bawak baju spare lah..
Lagipun malas ibu dan ayah nak berbasah-basahan...
Kalau ader bibik harus gak bawak aleesya + ayunie main air ni..
(padahal ader je shop yg jual baju swim wear......alasan...)
Nasib baik lah Aleesya tak guling2 minta nak swim...
(memang tak pernah pun dia minta apa2 sampai nangis2 dan guling2 setakat ni)
Cuma nampak lah raut wajah dia cam sedih..
  
Eh eh...kenapa gambar ni cam ni??
Hehehehe...ni lah akibatnya kalau aleesya tak nak bergambar.....merajuk lah tu..
Last2 ibu + ayah yg ter"over" lak...
Bagi can ok time Ayyunie tido ni...
(Aleesya gelak2 tau tgk ibu ayah amik gambar cam n, tapi org suruh dia join tak nak...cebihhhh lagi)
  
Like this picture...cuma tak nampak natural kan...
  
Paksa gak Aleesya bergambar....walaupun muka dia asyik cebihhh jer...
Merajuk tak dapat main air lah tu..

 
Sebagai habuan utk memujuk, bawak lah Aleesya main kuda ni...
Tapi muka still mantain merajuk ok...cebihhh yg teramat...
Sampaikan photographer khas kat situ amik gambar Aleesya pun muka still cam tu gak..
Memang muka cebih jer lah pendek kata...

  
Last2 nak bagi Aleesya suka, ayah pun geletek2 lah Aleeysa..
Mula2 control tauuuu...
Tapi lama2 ketawa gak...
Hahahahahaha...anak ibu..anak ibu....

  
 Pastu mood Aleesya tak nak bergambar kembali lagi..
Actually may be dia penat kot...
Then waktu dia tidur lak...
Nasib dia tak meragam jer..
So decide amik gambar berdua je lah
Thanks to Abang Tripod yg banyak berjasa..

(Romantikkkk kan...eceh...)
  
 Lepas romantik, mode funny lak yer
  
 3 serangkai
Teringat zaman ibu ayah cintan cintun dulu..
Orang suka panggil kirtaorg twin tower couple lah, Giraffes couple lah....
Hiks...kitaorg kan lebih kurang tinggi
Kalau ibu pakai high heel, tinggi ibu drp ayah yer..

  
 The Cheetah...
 

Likes this pic juga...yg ni nampak lebih santai dan natural...
Sporting tul ayah
(masa amik gambar ni, aleesya ketawa terkekek-kekek tau...ibu bukan malu amik gambar ni, tapi malu coz semua org tgk aleesya ketawa terkekek-kekek....ibu ayah ajak bergambar.. tak nak...jual mahal konon aleesya ni)
 

Nak ke mana tu? Hati2 yer..nanti jatuh...

 
Serius cakap...masa lalu kat kawasan ni, terasa cam sedih jer tgk org utan ni...
Macam dilanda masalah gitu
(sejak bila lak ibu jadi ahli nujum ni?)
Sedih jer tgk muka org utan ni?
Ke memang emotion org utan cam ni??

APA2 PUN SAMBUNG NEXT ENTRY....




Post a Comment