Thursday, February 4, 2010

::print dan jimat::

Jumaat lepas ibuayahdamia gi Karnival elektrik dan Digital Valley kat Danga City Mall...
Sempat lah kami merembat sebuah printer yg telah diubahsuai untuk menjimatkan ink itu..
(Mungkin ada yg dah tahu kot pasal ink yg modified ni)
Printer ni untuk kegunaan office ibu yer...coz kat office ayah dah ader printer yg telah dimodifiedkan...
Cuma model lain....
-
-
-
Bila dah ader printer yg jimat ink, then tambah pulak dapat photo paper gloss free..
(dapat yg saiz 4R dan saiz A4)
Maka bermulalah adegan print-memprint (pandai2 jer guna bahasa ni) photo..
B4 ni print kat kedai jer....malas nak print guna printer coz konon2nya ink mahal lorrr...
Tapi sekarang ibu boleh print tanpa sempadan dan batasan yer..


Jom tgk apa yg dimodified??

 
Pandangan atas
Setiap kali nak guna printer mesti buka lubang yg satu tu..
(Ni ader kena mengena dgn air pressure)

  
Pandangan sisi
Ink ni mesti berada dalam kedudukan rata dgn meja

  
Juga diberi panduan bagaimana hendak refill ink 

  
Ada juga panduan bagaimana hendak cleankan ink yg bocor 

  
TARAA..
Inilah dia photo paper yg ibu dapat percuma tu..yg ni glossy punya kualiti.....shining2 gitu photo...
Yg ni saiz 4R...
Lagi satu dapat saiz A4..
Kualiti sama dengan yg atas

 
Inilah rupa printer tu..
3 IN 1 Function
-
-
-
-
-
-
-
DAN HASILNYA??
-
-
-
-
-
-
-



 
 Sekadar menunjukan beberapa contoh yg sempat dicapai dek tangan


p/s: Nasib baik dapat yg saiz 4R free 3 keping dan saiz A4 5 keping...
Cuba kalau CANON bagi free banyak2...kan best.......
Nampaknya lepas ni nak gi cari PHOTO PAPER PLUS GLOSSY tu la...
Boleh print banyak2...
Post a Comment