Monday, August 22, 2011

Susahnya nak cari baju kurung anak!!!!

 Haishh...
Sabtu dan Ahad semalam aderlah waktu yang paling hectic..
Exhausted!!!
Sebab penat shopping..
Nak2 pulak semalam adalah last hujung minggu yang boleh shopping menyopping ni..
Next weekend dah nak balik kg dah..

Bukannya nak kata shopping last minute..
Sebab since last month lagi dah start shopping RAYA kat KL kan..
Tapi baju yg dicari utk anak2 tetap tak jumpa..
Last2 beli baju RAYA ayah damia dulu..
So nak tak nak, semua kena ikut tema baju melayu yang dah beli oleh ayah damia..

Pastu balik JB...setiap hari ahad bulan ramadan ni pergi mencari baju raya utk ibu dan both damias..
Dari Kota Tinggi sampai ke Plaza Angsana..
Tetap tak jumpa baju kurung budak2 yang menepati citarasa..
Kalau dah jumpa baju kurung kanak2 tu, hurmmm mesti ada yang material panaslah, design simple sgtlah, bunga2/ kerawang2 tu gatallah, tak der saiz lah, warna tak matching lah..
Last2 beli jerlah jugak yang warna temanya lari sikit dan bukan baju kurung pun..

Haishhh....bukan senang yer nak cari baju kurung kanak2 ni...
Ingatkan nak jer pakai baju kebaya ZARINA AYU tu jer senang..
Tapi RAYA PERTAMA kenalah pakai baju kurung kan..
RAYA KE-2 dan seterusnya WAJIB ler pakai kebaya ZARINA AYU dan Jubah Dress AYU ALEESYA..

Harini Aleesya tak pergi school..
Sebab penattt..
Semalam kul 10 pagi keluar shopping...
Dekat 12:30 malam baru sampai rumah tau...
Tu pun sebab last minute pergi PANDAN UPTOWN utk cari keperluan RAYA..
Fuhhh bayangkan...10 pagi sampai 12:30 malam...
4 shopping complex tu pergi buat tawaf...
Last sekali kat PANDAN UPTOWN...
Alhamdulillah....banyak juga tu hasil rembatan semalam...cuma baju kurung kanak2 tu lah tak jumpa2 yang berkenan..


Raya tahun lepas kami anak beranak pilih tema HIJAU..
2 tahun berturut2 beli baju kurung kanak2 kat BUTIK LAVINIA..
Raya tahun ni pergi BUTIK LAVINIA...macam tak best jer pilihannya..
Warna pun tak maching ngan tema tahun ni...
Tu yang payah bebenor nak cari baju kurung kanak2 tu..

p/s: Uols senang tak nak cari baju kurung utk anak2 uols??? Kalau tak cerewet sangat bak kata ayah damia....senang jer...tapi nak buat cam mana...kami ibu bapa yang agak cerewet!!!

 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
 
Post a Comment