Thursday, August 11, 2011

Bulan Ramadan bulan wajib ke Singapore!!!!

Itu dulu...
Wajib ke Singapore sebab nak ambil stok kebaya utk dijual..


Ni masa sibuk2 memilih stok kebaya pada tahun lepas (2010)...


Ni pulak sibuk memilih stok kebaya utk 2 tahun lepas (2009)


Lepas tu sanggup masuk Singapore lagi semata2 utk shopping kebaya sendiri dan anak2 pula..
(Tahun 2009)
Yerlah...asyik fokus yang customer punya jer..so harus pilih 1 hari utk shopping baju raya kami ibu dan anak pula..

Tapi itu tahun2 lepas lah...
Tahun ni dah tak payah susah2 masuk Singapore ambil stok dah..
Orang pulak yang sibuk ambil stok dan beli online dengan ZARINA AYU COLLECTIONS..
Dan alhamdulillah...dah ramai juga pembeli dari Singapore yang sanggup Touch Down JB nak beli kebaya ZARINA AYU COLLECTIONS

Owh yer...kalau dah masuk SINGAPORE tu..
Jangan lepaskan peluang berbuka disana juga..
Sebab kadang2 masa tak mengizinkan nak balik sebelum berbuka..
Sebab jammed kat Imigresen kan..


Kalau dah time terdesak tu..
Dah tak tau sangat nak berbuka kat mana..
Banyak gerai2 kat tepi2 tu..
Pilih jer nak makan kat mana...
Tapi kena hati2 tau...pilih yang HALAL sahaja..


Tapi kalau memang dah rancang nak berbuka ke Singapore tu..
Baik pergi awal2..
Sebab Bazar Ramadannya memang sesak ngan org..
Sesak tu sebab apa??? Sebab lorong2/ laluan pejalan kaki tu sempit ler..
Tu yang nampak sangat sesak..
Gambar atas tahun 2008...masa tu tgh peknen kan ayyunie 1 bulan ++..
Tapi makanan memang ader yang lain pun dari JB ni..


Lagi satu yang bestnya kalau gi Singapore bulan RAMADAN ni..
Dapat lukis "henna" kat tangan kita..
Kalau tak silap SG5 jer..
Memang cantik dan teliti lah lukisan henna tu..


Ni lepas dah siap lukis semua...
Cantikkan..:)

Dan lagi satu...
Kalau rasa dah penat shopping kat SINGAPORE ni..
Apa lagi...chck in hotel ler kan..
Ni hotel kami yang dapat menang cabutan bertuah kat MATTA FAIR tahun 2008..
Fuhhh nasib baik free...sebab kalau nak tahu berapa rate harga hotel ni kat Singapore...
Boleh check sendiri yer...(please convert to RM )
Memang puas hati hotel ni..
Area kat ORCHARD ni pun semua dah sedia maklum macam LITTLE PARIS kan..
Tapi kami tak makan makanan hotel..
Sebab was was ngan HALAL nya tu...:(

p/s: Insyaallah...tahun ni kami tetap akan shopping ke SINGAPORE lagi...tgklah dalam minggu ni atau minggu depan kot.....sebab baju raya ibu tak settled lagi...tapi baju raya anak2 ngan ayah damia dah hampir settled...

Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
 
Post a Comment