Thursday, August 25, 2011

Jeli Kulit Babi || Rasanya ramai kanak2 suka makan ni!!


Ingat tak masa kecik2..
Kalau pergi beraya rumah orang..
Mesti jeli ni ader sebagai hidangan tambahan..

Alahai..
Rasanya jeli ni banyak jual kat pasaraya2 besar macam Jusco dan Giants kan..
Nampaknya lepas ni dah tak boleh makan ler..
Both damias memang tak diajar makan jeli2 cam ni  
Cuma mungkin ler pernah makan kalau pergi rumah siapa2 kan..

p/s: Nampaknya semakin banyak makanan/ product yang diragui status HALAL nya ni...dari 1 produk ke 1 produk...macam trend pulak..apa2 pun moga2 yang HALAL sahaja masuk dalam tubuh dan keturunan kita...

 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
 

4 comments:

Ms Pearl said...

aduh! i lagi tak update tentang perkara perkara terkini ni. thank you for alarming mother like me.

p/s: i tak bagi anak i makan jeli seperti yang dalam gambar tu sebab ingatkan boleh menyebabkan kanak kanak tercekik! thank god! rupanya ada geletin babi!

thank you alrite.

hello from mommy pearl

http://chepearl.blogspot.com/

mummy_ayu said...

tu la...ada gak baca..memang kena stop beli jely nie..Ian ada gak makan kadang2...

maszmadi said...

aisha x pandai lg makan gula2 atau jeli..... lepas ni x kan masz suggest dah anak untuk makan bende nie...

Nana said...

mgm selalu bli time raya2
kena banned la pasni