Wednesday, August 17, 2011

Makan Buffet di RESTORAN SINGGAH SELALU

Sabtu lepas punya cerita ceriti..
Lepas balik kerja jam 5:30 ptg..
Terus ke Restoran Singgah Selalu U Mall utk booked meja..
Kalau tak booked takut penuh pulak..
Dan kami hampir2 bernasib baik sebab ader beberapa meja jer pun lagi yang masih kosong..
Rata2 meja yang lain semua dah tertulis "reserved"


Selalu guna nama ayah damia tu, dialah belanja..
So kali ni guna nama ibu pulak...maksudnya ibu lah yang kena belanja..:)
Lepas dah booked, terus ke Giant cuci2 mata..
Alaa..dekat jer pun...sebelah tu jer..


Dah pukul 6:30 ptg..apa lagi...cepat2 ke meja makan lah kan..
Bukan apa..boring ah dalam Giant tu..
Kat luar2 tu adalah jugak yang jual2 makanan...
Tapi kami tak pergi pun..


Hah tu nampak pintu masuk Giant


Ni bahagian dalam..
Masa ni ramai yang tak datang lagi..



Makanan yang sempat kami ambil..
Bukan apa...manusi punyalah ramai..tapi tempat kecik jer..
Nak ambil makanan pun terpaksa berlaga2 punggung..
Apa yang dapat capai itu jer lah kami makan..
Walhal makanan best2 tu..
Ada kambing bakar, sup kambing, udang butter, lauk pauk kampung, lauk pauk moden, dan macam2 lagi lah..nama pun Buffet kan...wajib ler macam2 makanan..


Aleesya yang makan banyak haritu...
Mula2 dia nak makan sup kambing tu..
Sekali alahai...pedasssssnya..
Last2 makan dgn udang butter jer..


See..sempitlah tempat dia..berlaga2 punggung tau..
Makanan dah best..
Tempat pun nampak cosy...
Agaknya bersesak2 nak makan buffet..
Tu yang sampai berlaga2 punggung yer tak..:)

p/s: Dewasa RM20/pax..kanak2 RM10/pax....Ayyunie free...
p/s: Hari ahad pun berbuka di luar lagi...baru 1 kali masak jer sepanjang ramadan ni...macam ni rupanya kalau sibuk yang teramat kan...owhhh hobi masak-masakku!!! I miss masak-masak..

 Klik2 sini, kot2 ada barang2 yang berkenan!!
Post a Comment