Thursday, January 7, 2010

::UPTOWN JB - SEKADAR MENGASAH BAKAT::

Jom tgk asahan bakat weols:

Date: 3/01/10
Time: 6 o'clock
Venue: Uptown JB, Bandaraya Jb
Purpose: Cuba segala creative + auto + basic zone mode yg ader
Model: Ibu, ayah dan Damia Aleesya
(Damia Ayyunie tak bawa coz suasana yg hujan gerimis)
PhotoG: Gilir2 ibu & ayah



Mode: Lanscape

 
Mode: Monochrome

 
Mode: Auto

 
Mode: Potrait

 
Mode: Landscape

 
Mode: manual + Adjust brighteness

 
Mode: Potrait

 
Mode: edit guna PC....konon2 nak buat gambar lama


Mode: manual + adjus ISO speed
(konon2 nak bagi nampak air yg mengalir tu sebiji2...tapi cam tak jadi jer)

 
Mode: edit guna pc

 
Mode: manual + adjust apa ntah...dah lupa...tapi lighting tu nampak menyerlah...

 ;
Snaps dari angle senget

 
Snap dari angle bawah tangga + adjust ISO speed

 
Dah lupa mode apa

 
Like this pic very much
Tv Exposure mode + adjust ISO speed

 l
Snaps from different angle + Edit with PC

 
Mode: lanscape
(tapi ader adjust gak..apa ntah...try and error)

 
Adjust Toning effect + edit with pc

 
Adjust apa ntah...yg ader vivid tu..

 
Mode: night potrait

 
Av Exposure mode + adjust apa ntah WB


p/s: Banyak snaps ni.......tapi banyak yg dah lupa guna mode apa....yg pasti banyak guna BASIC ZONE MODE  je lah...hahahaha...tak pe..tak pe....study lagi....nanti kena study banyak pasal CREATIVE ZONE MODE yg banyak set shutter speed/ aperture dan tukar exposure....agak2 bila lah nak PRO ni...
(ader hati nak PRO terus, walhal baru guna 2 minggu SLR tu...kui..kui...kui...)



Post a Comment