Tuesday, January 5, 2010

::TELEZOOM AF 70-200mm F2.8 Di LD (IF) Macro::

Hari sabtu ari tu gi Jusco Tebrau lak cari beg Dslr yg kecik...
Tengah belek2 beg mana yg sesuai tu, tiba2 ayah damia leh lak suruh promoter tu amik lens telezoom...
Motif??? Melalui pembacaan ibuayahdamia, kalau guna lens 70-200mm ni...memang cun giler lah gambar...terutama kalau nak focus objek yg jauh cam binatang dalam zoo atau candid...

Memang beza jauh giler kan kalau guna lens ni
Cuba tgk.....

Yg ni guna lens: 
TELEZOOM AF 70-200mm F2.8 Di LD (IF) Macro


 Dengan guna lens 70 - 200mm, nampak jelas kan walaupun jauh jaraknya



Ni lah rupa lens tu..
-
-
-
Yang ni lak lens ibu sekarang:
EFS18-55mm IS


 
  Setakat ni je yg boleh...

So memang puas hatikan beli lens ni...
Ader sapa2 nak bagi cadangan???

SAYA BUDAK BARU BELAJAR.....KALAU SALAH TOLONG TUNJUKKAN


Oppppss....nak tgk ke beg DSLR yg cute + compact tu???
Ni lah dia.....lagi kecik dari handabag + beg keje ibu yer...
Memang sesuai lah kalau nak bawa ke mana....
Ader lagi satu pattern tu kecik lagi drp ni...
ader warna pink/ oren...
Ingat ke nak amik warna pink....


Sekali ayahdamia sound
"ni sapa yg nak angkut camera ni??? sayang ke abang???"

Maka terpaksalah pilih warna hitam ni..
Hitam kan universal...

 

 p/s 1: hahaha...baru dapat tahu sorang rakan blogger pun beli DSLR canon gak....diam2 yer...
Welcome to the Canon Club.....Nanti pi kursus sama2 ok....

p/s 2: Bukan setakat try lens jer kat kedai photo tu...speelite pun ayahdamia try gak...
(aikkkk...dah tak tahu nak mod apa ke keta??? tiba2 dtg hobi baru nak mod DSLR)

p/s 3: Promoter tu siap cakap " wahh...you banyak pandai oooo pasal ini DSLR...baru 1 minggu guna looorr"
Agaknyya promoter tu terkejut kot ibu banyak guna istilah2 SLR ni cam bounce, lightroom, tamron lens. sigma lens...and so on....banyak membaca + google miss...

p/s 4: sapa2 nak kongsi ilmu????


Post a Comment