Monday, January 4, 2010

::010110 OUTING::

NEW YEAR OUTING

Walaupun New Year, tetap kena keje...cuma ari tu keje separuh hari jer..
Balik rumah around 4pm, cepat2 siapkan diri sendiri.....budak2 memang awal2 dah bibik siapkan...
Motif outing?? Konon2nya nak amik feel New Year + nak cari beg DSLR yg lebih kecil..
Tempat dipilih???? Jusco B. Indah walaupun sebenarnya nak pergi Jusco Tebrau...nak balik cepat coz ader TT kat Pontian dengan WishClubM7...

Ingat ke banyak lah pilihan nak cari beg DSLR tu, rupa2nya memang lah amat terhad kedai photo kat sini...hampehhh lah.....so weols decide cari je kat Jusco Tebrau esok....tapi tak best lak kan kalau keluar outing tapi tak menghabiskan duit kat kedai makan.....So jom layan gambar...



 Bergambar di Giant Krismas Tree....besar betul pokok2 ni..ader 4 batang semuanya...
Eh eh, aleesya + ayyunie tgk mana tu??

 
 Ibu pun nak enterframe gak..
Ayah??? Jadi tukang amik gamba  je lah...

 
 Ingat ke nak makan kat sini....(apa ntah nama kedai ni?? yg nama sizzling2 tu)
Sekali tgk punyalah ramai org....nak makan pun kena beratur...
So decide makan kat Nando's jer...bertentangan ngan kedai sizzling ni...

 
 3 of us

 
 Ayyunie makan dulu yer...
Bawak bekal nestum dari rumah

 
 "Lambatnya ayah...Aleesya lapar ni"

 
 Posing dulu lah yer sambil2 tunggu makanan sampai...

 
 Ayyunie pun sibuk jer nak diri2 sekarang...
Comotnya mulut....

 
 Sayangi lah alam flora kita

 
 Waktu Ayyunie dah habis eat...so time for drinking water..

 
 Finally sampai jua makanan weols
Pilihan ayahdamia

 
 Pilihan ibu damia
Aleesya??? Kongsi jer ngan ibu....

 
 Gelagat aleesya + ayahdamia sewaktu menunggu ibu habis makan..
Time ni ayyunie dah selamat zzzzz...

********************************************************************************

Balik dari Jusco, after hantar Aleesya + Ayyunie kat rumah..
Ibuayahdamia meneruskan perjalanan konvoi sebanyak 11 buah keta ke Pontian...
(1hour gak lah nak sampai dari rumah ibu)
Motiff???? Ader discussion pasal Family Day kat Suria Cherating Beach Resort this Febuary
Kaum2 HM lak boleh ber"gossip"ing antara satu sama lain...





 Masa tgh tunggu someone isi minyak kat Shell Pekan Nenas

 
 The discussion

  
 The Gossiping

Picture copy & paste from: WM7 Club....



p/s 1: Nampak lain tak penampilan ibu pada New Year tu...actually baru nak berjinak2 pakai tudung cam tu...ni tudung yg ke 3 style cam tu....b4 ni pakai nampak cam tak sesuai jer ngan muka ibu ni....pernah beli kat Ariani, then sebab rasa tak sesuai hadiahkan kat seseorang...
(ibu suka pakai shawl sgt2)

p/s 2: Sampai rumah dalam jam 1 pagi.....penat oooo...

p/s 3: Azam baru???? I'm not the person yg  ader wishlist untuk capai azam baru......cukup sekadar
"HARI NI LEBIH BAIK DARI HARI SEMALAM, DAN HARI ESOK ADALAH LEBIH BAIK DARI HARI INI"
Tak payah tunggu tahun baru pun......if you want to achieve it...proceed it now and don't wait until New Year....That's me......



Post a Comment