Tuesday, January 5, 2010

:: outing + makan2 + shopping + swimming::

Rentetan citer gi cari beg DSLR + try2 lens tadi...

Cam biasa kalau dtg jusco tebrau ni, tak sah kalau tak bawak budak2 gi main kat kids wonderland ni...


THE SIBLING

 
Ayyunie yg takut2..tapi suka...

 
Tgk apa tu sayang?

 
Cam biasa....haruslah ibudamia enterframe kan..

 
The sweetie...

 
The happiness

 
ayah skodeng2...suka tul ayyunie tgk kuda kat belakang tu gerak2..
-
-
-
-
Dah lepas main2 haruslah gi makan2 lak kan..
Tapi ramai tul orang hari tu...ntahlah lautan manusia dtg dari mana
Nak pilih tempat makan pun susah...full ngan customer tgh Q...
Last2 pilih Pizza Hut jer lah..
Tu pun kena tunggu around 15 minit..

 
Ini ibu punya...

 
Ayyunie makan nestum jer..

 
Apalah yg diketawakan oleh 2 beranak ni yer..
(seriously cakap....aleesya sekarang dah boleh dijadikan kawan teman borak2....tak kira lah dalam keta ke, tgh shopping ke, masa b4 tidur ke...mesti dia layan kita borak2....tapi ikut mood jugak)

 l
Bread untuk Aleesya
bersama dengan mushroom soup

 
Gaya gedixxxx ibu dan anak....
Control jer Aleesya yer..

 
Ni ayah punya...
-
-
-
-
Dah siap makan2, time for shopping lak...
Tapi shopping barang aleesya jer lebih ni...
Beli barang keperluan jer ni..,,,macam wet tissues, puting, diapers and so on...
Cuma aderlah tambah beberapa accesories baru untuk Aleesya

 
6'x15" snap set pool...
Besar giloss pool ni..
Ni pool yg ketiga ibu beli.....
Yg No 1, muat2 untuk Aleesya sorang...
Yg No 2, muat2 untuk aleesya + ayyunie
Yg No3 ni haa.....muat sekali ngan ibuayahdamia.....

 
Beli kasut baru untuk Aleesya..
First time beli jenama ni..
B4 ni beli jenama KIKO jer

 
First sandal for Aleesya..
Walaupun baru first time guna, tapi Aleesya dah pandai adapt ngan sandal tu...
Coz dah biasa pakai sandal bibik kat rumah...hahahahahaha...
-
-
-
-
Sampai rumah around kul 9 malam...
Tak hengat dunia tul budak2 ngan ayahdamia ni..
Ader ke patut sampai2 rumah jer, tiba2 Aleesya mintak swimming...
Ibu dah cakap swimming esok jer lah...
Sekali ayahdamia cakap" buat pe tunggu esok, malam ni terus"
So, layan jer lah pics kat bawah ni...

 
haaah ko amik...malam2 buta swimming....aleesya pun join sekaki..
Ibu????Maaf ler...malas nak basah2kan diri....tambah2 masa tu terasa nak demam lak..
Jadi tukang amik gambar je lah..

 
Wahh...wahhh....siap landing2 dalam tu lagi...

Amaran 1: Abaikan Aleesya + Ayyunie yg tak pakai anything masa swimming tu....teruja sampai tak hengat nak pakai apa2...
Amaran 2: Abaikan ayahdamia yg cekci itu yer....buat2 tak nampak tau....dia dah warning jangan letak gambar ni...tak kira nak letak gak coz semua gambar ader gambar ayahdamia...sorry yer bang....


-
-
-
-
p/s 1: Yeayyyyy...masa outing kat Jusco Tebrau ni, Aleesya dah tak pakai diapers....kalau nak pee jer, dia akan cakap nak gi toilet.....good job aleesya....
(tapi takut2 gak...kang terkucil kes nanya ni, malu pun ader..setiap 15 minit mesti tanya aleesya nak pee tak, tapi alhamdulillah.....semuanya ok)
 -
p/s 2: Hari tu saja ader 6 orang tanya " kembar ke?", "kembar yeh?", "eh eh kembar lah"..
Asalkan pakai baju sedondon, pas tu tolak satu stroller satu buggy yg dua2nya warna pink...diorg mesti ingat kembar....kalau dikira2 balik org yg tanya "kembar ke" tu, mahu dekat2 100 org dah tanya...

p/s 2: Alhamdulillah...rezeki Ayyunie masuk Top 5 dalam SWEET MOMENT CONTEST....
Congrat juga pada rakan2 yg lain...nak tahu sapa yg lain klik sini



Post a Comment