Tuesday, January 26, 2010

:: I'm a Smart Reader Kids now::

Citer panass ni yer...baru keluar dari microwave...

Pagi tadi ibuayahdamia bawa aleesya gi register kat school..
Actually ibu memang aim nak hantar aleesya kat 2 school ni jer..
Either Indah Ria or Smart Reader..

Kenapa pilih Indah Ria??
Coz ibu nak silibus Mandarin sekali...
(tadika ni jer yg betul2 terapkan belajar mandarin utk chinese school)
So senang nanti bila Aleesya masuk standard 1 kat chinese school, dah ader exposure Mandarin,
tak lah terkontang kanting..
(huhuhu..ibu masa mula2 sekolah chinese dulu tak der exposure2 pun, terus main taram jer...pandai gak..hehehehe)

Tapi ada sebab kenapa tak hantar kat Indah Ria ni...

1. Coz diaorg tak der main2 punya, straight jer belajar....cuma pagi2 b4 masuk kelas diaorg ader brain apa ntah tadi cikgu dia ckp...tapi memang betul pun, walaupun students kat situ dari 3-6 years, nampak sgt diorg berdisiplin, langsung tak buat bising dan gerak kesana kemari walaupun cikgu tak der..semua fokus baca buku....respect tul.

2. Coz kat sini masa pembelajarannya adalah 4 hours..ibu rasa macam tough sgt utk aleesya yg baru jer berjinak2 nak ke school ni...ingat nak bagi exposure yg 2-3 hours jer...tak lah boring sgt..nanti kalau aleesya dah comfortable atau dah betul2 ready nak belajar, baru ok 4 hours kan...

So, last2 ibu pilih Smart Reader Kids...buat masa ni, ibu hantar aleesya gi kelas monday - friday dulu....from 9:00am - 11:45am...ok lah kan tak lama sgt....tgk lah nanti kalau Aleesya tak leh adapt dan rasa tak leh catch up dengan hours tu...ibu akan masukkan kelas yg twice a week jer dulu...

Jom layan pics


Walaupun size S, baju tu agak besar untuk Aleesya....

 
I'm the Smart Daughter...oppsss!!! Smart Reader Kids Now...

 
Posing ngan Uniform baru dulu...So Sweet Aleesya..

 
Ingat!!!! Walaupun I'm the Youngest student there (just 2y3m only), don't bully2 me ok..

 

She's so happy with the Uniform...tapi tak pasti esok aleesya happy ke tak nak belajar ni??

Harap aunt2 dan uncle2 semua doakan semoga Aleesya menjadi seorang fast learner, rajin belajar dan terang hati untuk menimba ilmu..Doakan Aleesya yer..

p/s: Tgk Aleesya dalam Uniform tu, tiba2 terdetik dalam hati ibu yg rupa2nya anak ibu ni semakin membesar...Terasa macam baru semalam ibu kandung dan kendong ke hulu hilir..terasa macam semalam jer ibu ajar Aleesya tatih...How time flies...



Post a Comment