Saturday, March 15, 2014

Steamboat Dataran dan Giant Bubble


Malam tadi malam minggu bagi orang Johor dan sewaktu dengannya. Ya lah hari ahad kan waktu bekerja dan sekolah. Dikesempatan yang ada, kami sekeluarga keluar makan steambot Dataran.


Van no 8 memang dari dulu dan kini menjadi pilihan. 


Steamboat yang dipilih oleh both Damias. Kami makan jer lah apa yang anak2 pilih. Ada juga nasi lemak, tauhu bakar, makanan goreng2 dan rojak buah.


Tak pernah tak ramai! Ramai sokmo-sokmo. Semalam rezeki kami tak yah tunggu meja. Kami sampai je ada sebuah family ni bangun habis makan. Alhamdulillah.


Selain kuah kacang dan sambal, ada juga kuah sup. Ni memang feveret both Damias. Tapi hati-hati.. Panas panas panas..


Lepas makan-makan, kami ke dataran pula. Ramai sungguh orangnya. Paling ramai kanak-kanak lah.


 Aktiviti utama kat sini adalah Main Giant Bubble. Saya pernah nampak giant bubble ni masa kat Dataran Penggaram Batu Pahat dan Putrajaya. Wahhh, sekarang dah merebak kat JB pula.


Memang happy kanak-kanak berlari-lari mengejar belon-belon tu. Termasuk lah saya dan anak-anak!


Peralatan giant bubble boleh disewa disini. Cecair sabun tu sekali refill satu skop RM2. Tali yang disewa pula ikut saiz RM2, RM3 dan RM4. 

Makin inovasi sekarang. Dah tak main bubble yang tembak2 dan skop kecil tu.

P/s: Ingat balik nak gi jalan2 cuci mata kat Bazar Karat. Sekali makkk oiii, bukan main lagi jalan jammed! Panjang pulak tu. Last2 ambil keputusan balik je lah. 

Anak-anak happy, cukup bermakna buat kami berdua. 






Post a Comment