Sunday, March 9, 2014

Restoran Terapung Seafood Bujang FireFly || Birthday Dinner Treat

8 Mac 2014..
Selain ia merupakan tarikh pesawat MH370 hilang hingga kini, ia juga merupakan tarikh birthday Ayah Damia..

Tahun ni disambut secara sederhana bersama keluarga kecil kami. Sambutan diadakan agar anak-anak tak lupa tarikh birthday ayahnya untuk masa-masa akan datang. Semoga kasih sayang kami sekeluarga erat bersemi hingga akhir hayat.


Ni gambar pada 7 March 2014. Kiranya celebrate in advanced gitu. Sebab keesokan harinya Aleesya ada sekolah ganti. Tapi sudahnya dia tak nak pergi.. Hihi..

Saya yang decided untuk pergi dinner disini. Kami pergi lepas asar. Naik Highway Senai-Desaru, insyallah 45 minit dah sampai. Lebih kurang jam 6 petang.

Ni kali ke-2 kami sampai sini. Dulu sampai sini ramai-ramai dengan group. Tapi tak makan, just naik boat malam2 menyusuri sungai tengok Firefly sahaja. So kalini kami makan disini. 



Suasana yang sangat indah dan dipenuhi dengan boat-boat nelayan. Sempat bergambar di jambatan otw ke restoran terapung tu.


Hah, pastu kena jalan kat jambatan kecil ni pulak. Haiyaaaa.. Both Damias takut nak jalan kat jambatan ni sebab goyang-goyang. Saya pun takut juga. Hihi.. Siap pimpin tangan bagai ngan ayah damia. Kikikiki. Dah nak sampai restoran tu baru beranikan diri tegak kat situ snap gambar ni.. Haha..


Masa kami sampai ni tak ramai orang lagi. Lebih kurang 5 family tengah makan. Wahhh both Damias teruja tgk ikan2 peliharaan dan belangkas kat area tempat makan tu.


Boat yang nak tgk firefly. Boat ni 2 tingkat. Bayaran dewasa RM20, bayaran kanak-kanak RM15. Boat ni hanya berjalan malam sahaja. Ya lah siang2 mana nampak Firefly kan.

Ok lah utk makan pula, kat sini semua hidangan disediakan dalam set-set. Contohnya utk makan 2 orang ada set RM65, ada set RM 70, ada set RM 80 dan ada set RM 95. 

Memang senang pilih set-set kat sini sebab ada ser utk 3 orang, 4 orang, 5 orang, 8 orang dan lain-lain.


Ni set pilihan saya iaitu set 2 orang Pakej RM 95. 
Ada ketam black pepper. 
Pedas sikit tapi sedap!


Makan ketam tak sah kalau tak ada pengepit ni!


Udang goreng butter!
Wahhhhh recommended!
Saya suka makan telur butter yang halus2 tu. Saya buat tak halus macam tu.. Huhu


Siakap 3 rasa..
Ok lah cuma ikan tak berapa garing..


Sup ayam pedas! Best makan panas2..
Recommended sebab sup dia kaw!


Kailan goreng belacan. 

 
Wahhh bersemangat Ayyunie makan ya!
Oh ya rumah kayu kat belakang kami tu adalah bilik utk disewa. RM60 utk semalaman. Siap boleh memancing lagi. Ada juga disediakan bot utk memancing ke muara yang lebih dalam.


Kat sini juga ada disediakan surau. Lepas solat maghrib kami pun pulang ke JB. Lagi malam lagi ramai orang.


Belangkas yang dipelihara.
Erkkk kami tak makan belangkas ya.

Utk abang, sayang dan anak-anak sentiasa doakan kesejahteraan dan kebahagiaan. Semoga panjang umur, diberi kesihatan yang berpanjangan serta menjalankan perniagaan yang diberkati dan dapat menambah nilai kepada orang diluar sana. Kami sentiasa sayang abang dan ayah! Happy Birthday!!!!

P/s: Jom ramai-ramai berdoa utk keselamatan MH 370










Post a Comment