Thursday, May 3, 2012

Video Recording bersama JACOBS



Sabtu lepas, kami ke KL atas urusan video recording utk Jacobs..
Bertolak dari JB jam 7 pagi, sampai Desa Melawati lebih kurang jam 11 pagi..
Mula2 takut jugak nak ke KL sebab BERSIH 3.0 tu kan..
Walaupun banyak jalan2 tutup di Bandar KL, tapi alhamdulillah, perjalanan kami lancar..
Mungkin sebab haluan kami tidak menggunakan jalan2 yang ditutup..
Kami sampai betul2 depan WHITEROOM DESA MELAWATI atas panduan GPS..
Kalau tak ada GPS SYGIC tu, memang serius kami takkan sampai ke situ sebab agak susah jugak nak cari premis Whiteroom tu..

Sampai jer situ, tgk2 ada sorang chienese lady ni tgh tunggu turn utk recording..
Sempat berkenalan dengannya...rupa2nya adalah pemenang OSIM utk minggu yang ke 3 atau 4 tak silap..kami bincangkan benda yang sama iaitu, kenapa OSIM tak sampai2 lagi...katanya dia pernah tanya pihak JACOBS, rupa2nya tak ada stock lagi...huhu

Sementara tunggu recording, Aleesya main Iphone Ibu, Ayyunie main Iphone ayah dan si ayah guna Ipad utk booked hotel on the spot...Al maklumlah, walaupun recording ni memakan masa lebih kurang 30 minit sahaja, tapi penat drive tu mesti recover balik, so that's why setiap kali kami ke KL walaupun atas urusan yang kadang2 tak sampai sejam, tapi tetap stay hotel...sambil berurusan, boleh juga merehat2kan minda..kalau nak fikir pasal duit, duit boleh dicari, tapi moments dan quality time bersama tersayang tu takut terlepas utk masa2 akan datang kan..

Ok lah, back to topic...Lepas sahaja orang yang tgh recoding kat dalam tu keluar, dan turn chienese lady tu masuk, tiba2 terasa macam pernah nampak jer muka orang yang baru keluar dari Whiteroom tu, Owhhh Mira rupanya iaitu ibu Emir..tak sangka sebab dapat jumpa face to face dengan Mira, salah sorang comper hebat ni...selama ni kenal dalam FB dan Blog jer...


Ni lah Mira, peramah orangnya..
Kalau org yang suka join contest bertemu, apa lagi, cerita pasal contest jer lah kan..hehe
Walaupun sekejap jer berbual, tapi macam dah lama kenal...hehe

Pasal recording tu pulak...serius....pelbagai emosi yang hadir, ada ketawa, ada menangis, ada blur dan macam2 lagi perasaan yang hadir...apa2 pun kalau boleh tak nak bagi mak tgk muka me menangis tu....huhu..malu...depan mak buat2 kuat semangat, padahal dalam hati ada taman sekebun..huhu..

Apa2 pun wish me luck utk FINALE EVENT nanti..
Doakan yang terbaik utk me dan mak yer...segalanya untukmu MAK....

P/S: Gambar kat atas tu cilok dari blog Mira  sebab me langsung tak snap2 pun...thanks Mira..



Post a Comment