Wednesday, May 23, 2012

Review || The Royal Bintang The Curve- Family Suite


Balik dari Event Final Jacobs tu, terus bergerak check in ke The Royal Bintang, The Curve..
Kenapa The Royal Bintang menjadi pilihan??
Sebab keesokan harinya tu kami ada Event Final Dutch Lady pula..
So, senang decided stay kat area2 tu jer, sambil2 senang nak menapak shopping dan mencari makanan kat area2 shopping complex di situ..


Ayah Damia dah booked hotel ni sehari sebelum..
So, datang just sebut nama booking jer lah..
Sebelum masuk bilik kami yang berada di tingkat 10 tu, kami telah diberi welcome drink di area lobby tu..
Dapatlah jugak basahkan tekak yang kehausan tu..


Mula2 masuk bilik ni, yang paling menarik hati kami ialah bathroom + toiletnya..
Siyesssss!!!!! Sangat2 luas..
Ada 3 bahagian dalam 1 toilet tu...
Pendek kata memang tak habis nak guna area toilet tu...hehe


Bukan sekadar snap2 jer, malah wajib bawak balik 1-2 toiletteries utk dijadikan kenangan dan perhiasan di rak toiletteris kami di rumah..


Bathtub di area toilet yang pertama..
WAJIB menjadi tempat kesukaan both DAMIAs kan..


Tuala yang tidak digunakan, sila masuk ke dalam bakul ini yer...
Unik kan bakul dia, rasa macam nak cilok bawak balik jer...hehe


Kerusi rehat dalam bilik utama..
Teringat kat OSIM masa ni..
Yer lah baru 1 hari sampai rumah, dah kena tinggal OSIM tu...hehe


2 single bed di ruang living hall...
1 katil utk Aleeesya, 1 katil utk nenek..
Aleesya memang suka temankan nenek kalau tido kat hotel..
Ayyunie?? hurmmm WAJIB tido ngan ibu ayah dia..
Sebab malam2 nak bangun pee dan minum susu..


Boleh tahan luas lah biliknya..
Ada separate room dalam bilik Family Suite ni..
Sangat sesuai nak bawak parents atau anak2 yang dah besar atau maid utk bercuti..


Oh yer...ni area ke 2 dalam toilet...
Nun jauh dibelakang...
Bilik Shower ni..
Yang paling best sebab tekanan airnya sangat deras..
Perghhh terasa macam mandi bawah air terjun..


Ni area ke 3 dalam toilet..
Khas utk "membuang"..
Tu Ayyunie tgh membuang lah tu..


Sangat kreatif tempat letak towel ni..
Pun rasa nak cilok bawak balik bakul towel tu...hehe


Pandangan bilik utama dari toilet..


Ni pemisah antara area 2 & area 3 dalam toilet tu..
Kalau tak faham, buat2 faham jer lah yer...:)


Ni pintu dalam toilet dari living hall...
Senang lah ada 2 pintu, satu dari living hall, satu dari bilik utama...
Tapi kalau tak beringat nak kunci salah satu, jeng jeng jeng....ternampak pulak apa yang org buat dalam toilet tu..


Saya memang pantang nampak yang comel2 cam ni...
Sanggup tak guna semata2 nak bawak balik rumah letak kat rak toiletteries..


Dari pandangan bilik kami...
Kat bawah tu IKEA


Ada beranda jugak, tapi takuttttt nak buka..
Sebab takut nanti both DAMIAs pulak pandai2 nak bukak sendiri pintu ke beranda tu..


Ni wajib ada yer..
Tak ada kang susah pulak nak buat susu utk ayyunie..


Dan last sekali...
Tuan Tanah Enterframe lagi..:)

Review:
Harga untuk bilik ni pernite termasuk tax adalah RM510++..
Sangat luas dan bersih, terutama toiletnya yang nampak klasik..
Terletak pula di area shopping complex...turun jer dari hotel, terus boleh decided nak shopping sebelah kiri dulu, atau sebelah kanan dulu atau kat IKEA depan tu. 
Pendek kata utk kaki shopping, memang sangat2 sesuai stay kat hotel ni..
Owh yer kalau yang jauh berhajat nak ke KIDSZANIA juga boleh stay sini..
Jalan kaki pun sampai KIDSZANIA tu..

Tapi satu jer tak best, kalau orang sebelah bilik kita tu cakap kuat sikit atau kalau org yang lalu lalang depan bilik kita tu bercakap....jelas kedengaran apa yang dicakap...:)
Tapi tu masalah kecil jer..






Post a Comment