Friday, May 4, 2012

Day 1 @ Janda Baik || Teruja sebab semuanya indah2 belaka

Lepas check out dari The Nomad Sucasa Suites, terus ke Petaling Jaya sebab ada appointment dengan orang...lepas tu dari sana terus gerak ke Janda Baik...
Yang tak bestnya sebab otw tu tayar kereta kami pecah...bukan pecah sikit tapi kaw kaw punya pecah....huhuhu...Yang tu nanti kalau sempat buat entry lain yer....
Berbekalkan keyakinan dan tawakal, sampai juga kami dari KL ke Janda Baik tau...
Cayalah tayar!!!!


Btw kami ke sini pun tak well prepared ni...
Tapi sebab cuti 1 Mei punya pasal, tu yang lajak ke sini dengan beberapa teman lain..
Yang lain2 tu pun ada yang bertolak dari JB, yang turun dari Cameron dan kami jer dari KL..
So tak jauh sangatlah kan...around 1 hour jer nak sampai Janda Baik ni..

Mula2 sampai...WOWWWWW...teruja dengan keindahan alam semulajadi kat sini..
Memang percutian ala-ala kampung rasanya..
Dengan sungai di hadapan resort, jauh dari kesesakan bandar, pastu bunyi unggas2 dan cengkerik menemani serta deruan aliran sungai yang menyamankan...apa lagi boleh dikata??


Kedudukan dan susun atur resort yang sangat cantik..
Resort makin lama makin ke atas bukit.
Nasib baik lah bilik kami ni dekat tanah2 rata tu..
Kiranya parking depan resort lah..
Kalau tak mau jenuh menapak nak naik bilik yang atas2 tu..

Yang bestnya tu lagi, Aleesya siap tanya tu masa mula2 kami masuk bilik..
"Kita datang rumah sapa ibu??, ni bukan hotel erkk??"
Hehehe..nak tergelak ibu dengar..
Al-maklum lah, budak2 ni dah biasa dengan hotel2 kat tengah bandar jer..
Resort2 yang nyaman cam ni memang jarang...adalah pernah bawak both Damias stay Resort kat Pulau Tioman dan Endau Rompin dulu masa dia org kecik2...tapi bukannya diaorg ingat pun masa tu kan..
Makin besar, maka makin lah banyak soalan mereka tentang persekitaran depan mata..


Disebabkan yang lain2 ada yang masih belum tiba dan ada yang baru sampai..
Maka kami yang sampai awal ni sempatlah juga berposing2 sakan kat sungai depan resort kami tu..
Sempat lagi tu kami pi round2 kat kampung berdekatan beli pisang goreng dan ABC tau makan tepi sungai ni...memang nyamannnnn..


Seni itu indahkan..:)


Aleesya bersama ROTAnya...
Sekarang nak posing sorang2 jer...
Dah tak nak posing ngan ibu tau..


Candid from Aleesya


My Little Bam Bam Ayyunie sebenarnya takut2 nak turun ke sungai ni..
Dia takut pasir sebenarnya..
Tapi lepas ayahnya paksa dia berdii kat situ..
Sengih2 pulak..hehe


Bukan main lagi yer dapat main air...


My sweetie Ayyunie


Lepas anak2 posing, sila bagi chance utk ibu pulak feeling2 yer..
Hehehehe..


Tuuu...feeling lagi...
Sementara tak ada orang posing sampai lebam...


Oppsss, si ayah yang seksi di dalam sungai...
Apa2 pun memang semuanya indah2 pemandangan di sini..
Dan yang pasti percutian kalini memberi pengalaman baru kepada kami terutama Aleesya n Ayyunie..

p/s: Nanti sambung lagi daaaaaaa





Post a Comment